PSD, avertisment pentru Președinte. ”Își depășește atribuțiile. Tic-tac, tic-tac, domnule Iohannis!”
Politic Ultima Ora

KLAUS IOHANNIS MERGE LA IAȘI PE 23 IANUARIE, PENTRU UNIREA MICĂ

Președintele Româniai nu va fi prezent pe 24 ianuarie la manifestările ocazionate de Unirea Principatelor, sau Unirea Mică, dar va participa la un moment festiv pe data de 23 ianuarie, Palatul Culturii, la o acţiune care va marca declararea municipiului Iaşi drept „Capitală Istorică” a României.

”Am discutat cu Excelența Sa președintele României încă de anul trecut. Pe data de 24 era deja programată, urma să fie în altă parte, la Bruxelles, dar pe 23 ianuarie va fi la Iași. Va fi un moment prielnic pentru a puncta 160 de ani de la Unirea Principatelor. Îi mulțumim foarte mult și îl așteptăm”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Șeful statului va participa pe 23 ianuarie, la Palatul Culturii, la o acţiune care va marca declararea municipiului Iaşi drept „Capitală Istorică” a României.

Unirea Principatelor (Mica Unire) a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii