Cristina Kirchner
Politic

Se cere arestarea fostului președinte-Vezi motivul

Se cere arestarea fostului președinte Cristina Kirchner

Justiţia argentiniană a ordonat ridicarea imunităţii parlamentare şi arestarea fostei preşedinte Cristina Kirchner, în prezent membră a Senatului, acuzată de obstrucţionarea anchetei cu privire la atentatul produs în 1994 împotriva unui centru comunitar evreiesc din Buenos Aires, atentat imputat Iranului şi în care şi-au pierdut viaţa 85 de persoane, transmit dpa şi AFP.

Fosti ministrii arestati

Judecătorul Claudio Bonadio a ordonat, de asemenea, arestarea ex-ministrului de externe Hector Timermann şi a lui Carlos Zannini şi Luis D’Elia, foşti membri ai guvernului, scrie agerpres.ro.

Pe ce se bazează cazul?

Cazul se bazează pe dosarul alcătuit de procurorul Alberto Nisman în ianuarie 2015, cu patru zile înainte de a fi găsit mort, împuşcat în cap.

Justiţia anchetează dacă un memorandum semnat cu Iranul în timpul preşedinţiei Cristinei Kirchner (2007-2015) a făcut parte dintr-un plan menit să acopere rolul Teheranului în atentatul împotriva centrului evreiesc AMIA din Buenos Aires, soldat cu 85 de morţi şi sute de răniţi.

Cristina Kirchner ESTE ACUZATĂ DE TRĂDARE

Cristina Kirchner este urmărită penal pentru ‘trădare’, fiind acuzată de semnarea unui pact cu Teheranul pentru ca funcţionari iranieni de rang înalt, suspectaţi că au comandat atentatul, să fie audiaţi de magistraţi argentinieni în capitala iraniană, concesie acordată în schimbul unor acorduri comerciale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.