Se dă lege. Care vor fi zilele libere ale românilor în 2019
Politic

Încă o zi liberă pentru români. Când ar putea fi aceasta

Încă o zi liberă pentru români. Când ar putea fi aceasta

Românii ar mai putea primi încă o zi liberă pe an. Este vorba de Vinerea de dinaintea Paştelui, numită și Vinerea Mare, Vinerea Neagră sau a Patimilor.

42 de senatori şi deputaţi au căzut de acord că, în Vinerea Mare nu trebuie să mergem la serviciu. Argumentul!? Este una dintre cele mai importante sărbători creştine şi trebuie celebrată cum se cuvine! În plus, această zi este liberă în mai multe ţări europene printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.

”În 16 ţări Vinerea Mare este zi liberă, chiar mai mult, în cadrul Uniunii Europene, Consiliul Euniunii Europene în cadrul instituţiilor proprii a declarat de fiecare dată Vinerea Mare, ca şi zi liberă, deci toate instituţiile Uniunii Europene în Vinerea Mare nu lucrează”, spune Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii

Potrivit codului muncii, românii au în acest moment nu mai puţin de 14 zile libere. Vorbim de 1 şi 2 ianuarie, de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor, prima şi a doua zi de paşte, 1 mai, 1 iunie, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie de Sfântul Andrei, 1 Decembrie, evident de Ziua Naţională şi prima și a doua zi de Crăciun.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.