În sfârșit, după CEX a apărut un ”om rău” în PSD: Mihai Chirică, exclus din partid de jumătate de an... 1
Politic Ultima Ora

În sfârșit, după CEX a apărut un ”om rău” în PSD: Mihai Chirică, exclus din partid de jumătate de an…

Război mare în PSD Iași din cauza primarului, care a câștigat pe listele PSD, Mihai Chirică. Vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Laicu susţine că unii consilieri locali ai partidului protejează interesele imobiliare ale primarului Mihai Chirica şi le cere reprezentanţilor PSD să analizeze fiecare vot dat în consiliu, întrucât „mai presus e libertatea”, scrie News.ro.

Ovidiu Mugurel Laicu, vicepreşedinte al filialei judeţene Iaşi a PSD, afirmă, într-o postare pe Facebook, că primarul de Iaşi Mihai Chirica, exclus la începutul anului din PSD, se bucură în continuare de sprijinul unor consilieri locali social-democraţi, iar astfel sunt protejate „interesele imobiliare” ale edilului ieşean.

„Asistăm la protejarea intereselor imobiliare patronate de primarul Iaşului, prin votul unor consilieri locali care, deşi beneficiază în continuare de sprijinul nostru politic, sunt probabil intimidaţi de camarila şi aparatul de propagandă aflat la dispoziţia primarului. Am convingerea că doamnele şi domnii consilieri locali PSD vor înţelege că mai presus e libertatea şi vor analiza fiecare vot ce le va fi solicitat”, susţine Ovidiu Laicu.

Vicepreşedintele PSD Iaşi afirmă că Mihai Chirica „pozează în mare disident care a preluat stindardul anticomunismului în România”, adăugând că „e curios că acest mesaj vine de la un personaj care conduce Primăria ca pe propria moşie, unde oamenii sunt ameninţaţi şi schimbaţi ca pe şosete din funcţii”.

„E uşor să pozezi în disident, după ce ai muncit o viaţă întreagă la stat şi ai beneficiat de pe urma sistemului care te-a promovat. La fel, e uşor să dai cu noroi în PSD, care dintr-un directoraş te-a luat, te-a susţinut cu toate resursele, iar acum i-ai întors spatele doar pentru a-ţi putea aranja tunurile imobiliare. În fapt, aceasta pare să fie acum adevărata bătălie care se duce în Consiliul Local”, adaugă vicepreşedintele PSD Iaşi.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus la începutul acestui an din PSD, în urma atacurilor repetate la adresa PSD şi a lui Liviu Dragnea. Cu toate acestea, în Consiliul Local reprezentanţii PSD Iaşi votează proiectele promovate de primarul Mihai Chirica.

În urmă cu câteva săptămâni, liderul interimar al filialei judeţene PSD Iaşi Maricel Popa anunţa, într-o conferinţă de presă, demisia lui Paul Boişteanu de la şefia grupului consilierilor locali PSD, însă o zi mai târziu Boişteanu a spus că revine asupra deciziei. Paul Boişteanu este considerat un apropiat al edilului Mihai Chirica şi conduce filiala municipală Iaşi a PSD.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.