Gruparea lui Vlase din PSD vrea să-l elimine pe Dragnea din Camera Deputaților 1
Liderul PSD, Liviu Dragnea, pare că a acceptat propunerea înaintată de președintele Klaus Iohannis, pentru șefia SIE, Gabriel Vlase.
Politic Ultima Ora

Gruparea lui Vlase din PSD vrea să-l elimine pe Dragnea din Camera Deputaților

Un grup de deputați PSD fideli lui Gabriel Vlase ia în calcul să ceară un vot pentru schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților dacă cel nominalizat de președintele Iohannis pentru SIE va primi votul de învestitură în Parlament, scrie g4media.ro.

În acest moment, Liviu Dragnea caută soluții pentru a-l împiedica pe Vlase să devină directorul SIE. Liderul PSD nu a fost consultat de președintele Iohannis înainte ca acesta să facă nominalizarea pentru șefia SIE, iar Dragnea nu îl vrea pe Vlase pentru a nu permite crearea unui pol de putere în interiorul partidului.

Cu toate acestea, lui Liviu Dragnea îi este dificil în acest moment să explice liderilor partidului de ce Vlase ar trebui picat la votul din Parlament. Vlase, vicepreședinte PSD și al Camerei Deputaților, a fost lăsat chiar de Dragnea să conducă nenumărate ședinte ale deputaților, l-a însoțit pe șeful PSD în ultima vizită externă din Elveția și a respectat întotdeauna ordinele de partid. Mai mult, Vlase are o relație personală bună cu mulți dintre deputații și liderii PSD, mai scrie g4media.ro.

Practic, Dragnea are acum două soluții pentru a blocat numirea lui Vlase la SIE. Prima: adoptarea unei rezoluții a conducerii PSD (Comitetul Executiv) care să arate că, nefiind o propunere a partidului, nu poate fi acceptată. Ar urma presiune pusă pe Vlase să renunțe la candidatură. A doua soluție este un vot împotriva lui Vlase în plenul reunit al Parlamentului.

După ce Vlase a aflat de planul lui Dragnea de a-i bloca numirea la SIE, el ar fi pus în discuția unui grup de deputați apropiați posibilitatea de a cere schimbarea șefului PSD de la conducerea Camerei Deputaților. Ar fi vorba de circa 30 de deputați PSD dispuși să sprijine la vot schimbarea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Nu e clar dacă acest plan va fi dus până la capăt sau e doar o monedă de negociere pentru Vlase în disputa cu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.