FOTO-VIDEO. Liviu Dragnea în stare de ȘOC. Fostul lider al PSD, merge din nou la Pușcărie. A mai apărut un dosar penal 5
Exclusiv Justiție Politic Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Liviu Dragnea în stare de ȘOC. Fostul lider al PSD, merge din nou la Pușcărie. A mai apărut un dosar penal

Chiria aeronavei private cu care fostul lider PSD Liviu Dragnea și iubita lui de atunci, Irina Tănase, au plecat spre Maldive în ianuarie 2019 a fost decontată din subvenția primită de social-democrați de la stat.

Asta, se arată în dosarul fostul trezorier PSD Mircea Drăghici. Acesta a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsa de 6 ani de detenție. PSD s-a constituit parte civilă și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal de Drăghici din subvenția de la stat, conform stiriletvr.ro.

FOTO-VIDEO. Liviu Dragnea în stare de ȘOC. Fostul lider al PSD, merge din nou la Pușcărie. A mai apărut un dosar penal 6

Pe 2 ianuarie 2019, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, iubita lui de atunci, Irina Tănase și o prietenă a acesteia, au plecat într-o vacanță în Maldive, se arată în dosarul DNA de la Tribunalul București. Procurorii susțîn că  cei trei au plecat la Sofia cu o aeronavă privată.

La întoarcere, după 18 zile, au folosit același avion privat de la Istanbul la București. A costat peste 100 de mii de lei, aproape 93.000 de lei chiria avionului și peste 7000 de lei costuri de degivrare. Banii au fost achitați din subvenția primită de PSD de la stat, arată procurorii.

Irina, iubita lui Dragnea

Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Însă, audiată la DNA că martor, prietenă Irinei a declarat că a făcut un credit și a achitat ea costurile aeronavei cu 10.000 de euro. Femeia susține că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși a rămas între timp fără loc de muncă.

Procurorii DNA susțîn și că avioanele private cu care Liviu Dragnea s-a întors din Estonia și a plecat în Israel, în aprilie 2018, ar fi fost achitate de PSD din subvenția de la stat. Această deși avea bilete de avion de linie achitate de Camera Deputaților. În schimb, s-ar fi decontat sume mult mai mari, se arată în documentele DNA.

Agenția de turism a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei. PSD a închiriat aeronava în condițiile în care costurile de întoarcere în țară erau deja suportate de către Camera Deputaților și Senatul României.

La întoarcerea din Estonia, în aeronava privată a fost și președintele de atunci al Senatului Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, acesta a fost audiat la DNA că martor.

Și le-a declarat procurorilor că nu-și amintește dacă a venit cu avion privat sau de linie, de la Talin la București, și nici dacă era în același avion cu Liviu Dragnea.

FOTO-VIDEO. Liviu Dragnea în stare de ȘOC. Fostul lider al PSD, merge din nou la Pușcărie. A mai apărut un dosar penal 7

Înregistrări din dosarul DNA:

„PROCUROR: Ați venit împreună cu dl. Liviu Dragnea de la Talin la București cu un avion privat?

TĂRICEANU: Nu îmi amintesc cu certitudine dacă am venit cu un avion privat sau de linie de la Talin la București și nici dacă eram în același avion cu dl. Dragnea sau nu.

Informațiile apar în dosarul fostului trezorier al PSD, Mircea Drăghici, care și-a recunoscut faptele și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenție. El este deja după gratii, că urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un alt dosar.

Acordul de recunoaștere a fost trimis pe masă unui judecător pentru confirmare și are pronunțarea pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă și solicită recuperarea a peste 700.000 de lei, bani cheltuiți ilegal.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.