FOTO. IATĂ CUIBUȘORUL DE NEBUNII A LUI DRAGNEA: FAIMOASA INSULĂ BELINA
Politic Ultima Ora

FOTO. IATĂ CUIBUȘORUL DE NEBUNII A LUI DRAGNEA: FAIMOASA INSULĂ BELINA

Insula Belina, închiriată de Tedrum, constituie de mai mult timp un loc misterios, unde nu prea poți pătrunde fără riscuri. Cu vreo cinci ani în urmă, Consiliul Județean Teleorman mințea statul român că vrea să administreze zona respectivă, pentru a construi acolo un loc de agrement în interes public. Evident, se știa încă de la început că intenția nu era reală, scrie liberinteleorman.ro. Singurul obiectiv era ca insula să ajungă la Teldrum, care să înceapă acolo constucția unui paradis al bogaților, cu localuri de lux și cazinouri. Totul pentru Liviu Dragnea!

FOTO. IATĂ CUIBUȘORUL DE NEBUNII A LUI DRAGNEA: FAIMOASA INSULĂ BELINA 1 FOTO. IATĂ CUIBUȘORUL DE NEBUNII A LUI DRAGNEA: FAIMOASA INSULĂ BELINA 2

Dacă privim puțin în trecut și ne amintim de un deziderat al senatorului PSD Șerban Nicolae, lucrurile devin destul de clare. Acesta a venit în luna noiembrie a anului 2017 cu o inițiativă legislativă, care prevedea scutirea de taxe și impozite pentru cazinouri care se construiesc pe insule și grinduri. Proiectul de lege urma să transforme insula Belina într-un adevărat paradis fiscal. Acolo, Dragnea își propusese să construiască, din bani publici, un spațiu de agrement pentru populație. Asta declarativ, pentru că, în realitate, acolo liderul PSD își propusese să dea naștere unui resort select pentru „unii”. Acolo urmau să se deschidă cazinouri.

Și procurorii DNA au descoperit intențiile acestea, dar și alte lucruri, pe care le-au scris cu sârg în rechizitorii. Și acolo au rămas. Acum, Consiliul Județean a predat deja administrarea insulei Apelor Române, în ideea de a se spăla pe mâini de consecințe. Evident, motivul declarat a fost acela că nu s-a reușit, în termen de cinci ani, construirea unui loc de agrement pentru populație.  În realitate, s-a reușit păstrarea de către Teldrum a insulei și sărăcirea pescarilor din zona Seaca, lipsiți acum de un mijloc esențial de trai.

FOTO. IATĂ CUIBUȘORUL DE NEBUNII A LUI DRAGNEA: FAIMOASA INSULĂ BELINA 3

Ziarul Liber în Teleorman a intrat în posesia unor fotografii de pe insulă, loc în care în mod normal nimeni nu poate pătrunde. Din simplul motiv că paza e înarmată și că, în general, oamenii care au grijă de locul cu pricina sunt extrem de reticenți la vizitatori. Chiar dacă zona ar fi trebuit să fie accesibilă publicului larg. În fotografii vedem cadrul natural al insulei, extrem de frumos, și ne putem imagina de ce și-a dorit Dragnea să transforme locul într-un paradis al bogaților. Avea potențial!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.