Foame de bani la PSD: vor să bage suprataxare până și la sălile de fitness 1
fitness
Politic Social Ultima Ora

Foame de bani la PSD: vor să bage suprataxare până și la sălile de fitness

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi cere PSD să retragă un proiect de lege prin care orice practicant de fitness sau culturism dintr-o sală poate fi supus unui control anti-doping. În plus, potrivit prevederilor legii, sălile în care se practică fitness/culturism vor avea nevoie de o autorizație din partea Agenției Naționale Anti-Doping și vor putea fi controlate oricând:

“Un proiect de lege inițiat de 50 de parlamentari PSD, adoptat de Senat se află, în aceste zile, în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaților, inclusiv în Comisia de Apărare și prevede că orice practicant de fitness la nivel amator-recreativ poate fi supus, oricând, unui control anti-doping, “în scopul stabilirii gradului de utilizare a substanțelor dopante în sportul recreativ”. În plus, inițiativa legislativă instituie o nouă structură, Consiliul de Prevenire și Combatere a Traficului Ilicit de Substanțe Dopante, iar sălile în care se practică fitness/culturism vor avea nevoie de o autorizație din partea Agenției Naționale Anti-Doping și vor putea fi controlate oricând. În caz contrar, vor fi nevoite să plătească o amendă care poate ajunge până la 7.500 de lei și chiar le pot fi suspendate activitățile de fitness/culturism pentru o perioadă de 6 luni.

Solicit PSD să renunțe la acest proiect. Este regretabil că inițiatorii doresc să intervină atât de brutal în practicarea sportului recreativ și că pleacă de la premisa că orice practicant de fitness sau culturism folosește substanțe dopante. In plus, având în vedere costurile acestor controale, este o risipă de bani publici”, a spus Ovidiu Raețchi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.