Firea iese la atac la Dragnea. ”Să își ia bătăușii din Consiliul General”
Politic Justiție Social Ultima Ora

Firea îl lovește pe Dragnea în punctul sensibil: amnistia și grațierea. ”Să nu compromitem România”…

Primarul General, Gabriela Firea a susținut miercuri o conferință de presă care a avut drept temă principală proiectele Primăriei Capitalei care au fost blocate de Dragnea. Declarațiile au atins însă și alte probleme legate de războiul dintre liderul PSD și Primarul Genral. Inclusiv tema Ordonanței legate de amnistie și grațiere.

Gabriela Firea a firmat că nu este împotriva amnistiei și grațierii, dar… Primarul general și-a exprimat temerile că aceste demers de a iniția o Ordonanță de Guvern pentru amnistia/grațierea anumitor infracțiuni conținute în dosare judecate sau în curs de judecare ar putea fi ilegală!

”Să nu compromitem, în acest fel, România! PSD să nu intre rușinos în istorie printr-un asemenea demers”, a spus Gabriela Firea.

Menționăm că în România puterile Executivă, Legislativă și Judecătorească sunt separate conform Constituției. Astfel, o hotărâre judecătorească  nu poate fi modificată sau anultată decât de o altă hotărâre judecătorească. Dacă ceea ce a hotărât instanța ar fi modificat/anulat printr-un demers adminsitrativ/guvernamental, cum ar fi o Ordonanță, s-ar încalcă independența Justiției prin intervenția Executivului. Adică s-ar intră într-o zonă neconstituțională și nedemocratică.

Prin această Ordoanață, Dragnea, și mai multe persoane din jurul lui, vor să anuleze dosarele penale pe care le au și care îi conduc acum către închisoare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.