Emil Constantinescu, atac furibund la “securiști”! “Presa și rețelele sociale sunt controlate” 1
Politic Ultima Ora

Emil Constantinescu, atac furibund la “securiști”! “Presa și rețelele sociale sunt controlate”

Emil Constantinescu, atac furibund la “securiști”! Fostul președinte a ținut un scurt discurs la BookFest, la lansarea de carte „Moştenitorii Securităţii”, scrisă de istoricul Marius Oprea. Emil Constantinescu a spus că presa e controlată de fosta securitate ceaușistă.

Toate televiziunile care s-au format în România au fost conduse de Securitate! Rezidenţii Securităţii sunt cei ce au fost adevăraţii proprietari sau chiar cu acte, lucruri ştiute. Principalele ziare şi acum şi reţelele de socializare sunt încă controlate de acele persoane şi de colaboratorii lor. Asta face să ne aflăm în situaţia tragică aş spune, că adevărul despre Revoluţie, despre mineriade, să îl aşteptăm de la Procuratură şi de la Tribunal, dacă el va apărea şi în această situaţie?

Unde au fost istoricii, unde au fost comentatorii, unde au fost jurnaliştii? A fost o uriaşă campanie de manipulare, permanentă, eu v-o spun fiindcă am simţit-o. Am fost învins de cei care s-au dus în presă, de presa Securităţii, presa securităţii pe care am avut-o atunci, presa Securităţii pe care o avem şi acum. Acum însă s-au extins şi pe reţelele de socializare şi pot manipula orice. Aceasta este marea problemă a României.”, a explicat Constantinescu, preluat de Epoch Times.

Potrivit fostului preşedinte, problema nu este că în România nu se ştie adevărul despre cele întâmplate, ci că nu se doreşte fie spus, şi asumarea lui.

„Ceea ce auziţi de aproape 3 decenii este Nu ştim adevărul. Nu este adevărat! Adevărul există, este la îndemână, ceea ce lipseşte este curajul nu de a-l afla, că asta e foarte uşor, ci de a ţi-l asuma.”, a susţinut Constantinescu.

Totodată, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult despre puterea serviciilor, Constantinescu a pledat pentru respectarea legii şi a moralei, căci puterea acestor servicii se clădeşte pe slăbiciunea celor şantajabili.

Nu există puterea serviciilor secrete, puterea serviciilor secrete apare numai din slăbiciunea noastră, din slăbiciunea celor care pot să fie şantajaţi. (…) Soluţia este ca tinerii să-şi construiască viaţă respectând legea şi morala, astfel încât să nu poată fi şantajaţi.”, a concluzionat fostul preşedinte.

Marius Oprea a studiat istoria la Universitatea din Bucuresti si este autorul unei teze de doctorat cu tema Rolul si evolutia Securitatii (1948-1964). In anii 1999-2000 a facut parte din echipa de consilieri a presedintelui Emil Constantinescu. Lucreaza in prezent ca cercetator la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Institutul Roman de Istorie Recenta (IRIR).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.