A NINS ÎN ROMÂNIA: Drumurile și căile ferate sunt BLOCATE. În Craiova s-au închis chiar și PARCURILE!
Politic

E pericol. În România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă

 ”În România, o ninsoare mai serioasă determină închiderea școlilor. Fie pentru că în marile orașe traficul se blochează, fie pentru că distanțele de parcurs în mediul rural sunt foarte mari. Din păcate, infrastructura precară a României ne face să credem că în cazul unor adevărate catastrofe statul nu va putea face față.

Evenimentul de la „Colectiv” a demonstrat că nici măcar capitala nu are resursele necesare pentru a trata, în același timp, un număr mare de pacienți cu arsuri grave. Dacă Bucureștiul nu este pregătit pentru astfel de situații, înseamnă că oamenii din regiunea Moldovei au șanse minime de supraviețuire în cazul unor fenomene extreme. Cauzele sunt multiple: distanțele dintre comunitățile rurale și cele urbane sunt foarte mari, infrastructura spitalicească este precară, investițiile pentru Spitalul Regional de Urgențe sunt amânate la nesfârșit, interesele obscure nu permit utilizarea fondurilor europene etc.

De parcă nu era suficient acest dezastru, în cadrul serviciilor care gestionează situațiile de urgență s-a declanșat o luptă pentru supremație și control al resurselor. Un act de neînțeles, care, într-un moment nefast, va pune în pericol multe vieți nevinovate, deoarece nimeni nu va mai ști cine și cum să răspundă urgențelor.

Iar, la toate acestea, guvernarea PSD-ALDE are un singur răspuns: „Să ne rugăm să nu se întâmple nimic“. ”a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii