Ion Cristoiu dă cărțile pe față. Cu cine va vota la europarlamentare
Politic Ultima Ora

Dragnea va declanșa un „război inutil și costisitor” cu SRI. Dezvăluirile lui Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că, în spatele cortinei, se pregătește un război cum rar s-a văzut în România. Cristoiu arată că atacul lui Dragnea la adresa lui Hellvig și apoi răspunsul SRI este doar o primă etapă din acest război, pentru că liderul PSD ar pregăti un asalt asupra SRI.

”Luni pe la prînz, accesînd principalele site-uri de știri – toate TeFeListe – am dat peste un titlul pus ca o pălăriuță peste toate conținuturile, aceleași. Ceva gen Eduard Hellvig îi răspunde lui Liviu Dragnea. În declarația sa de presă de la finele ședinței CEXN de vineri, 22 iunie 2018, Liviu Dragnea a proclamat:

„Nu mă sperie nici Iohannis, nici Helvig, nici Pahonţu, nici Kövesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămîn aceleaşi şi împreună cu colegii mei, şi cei de aici, şi cei din ţară, le vom duce la capăt. Vă mulţumesc, asta a fost declaraţia mea!”

Am lăsat dinadins încheierea de tip Asta a fost declarația mea pentru a semnala că vorbitorul a vrut prin ea să dea un caracter de document istoric textului, un fel de vorbe rostite de Constantin, Împăratul Bizanțului, în seara de 28 mai 1453, înaintea marței negre a Asaltului final al Otomanilor împotriva Constantinopolului.

Liviu Dragnea, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, și-a făcut un tic din a da altora semnale doar de el și de destinatari știute în chestiuni de maxim interes public. În cazul de față, aserțiunea că nu-l sperie Iohannis, Kovesi, Pahonțu, Ponta, Băsescu a trecut normală. Numele respective dau seamă de adversari publici ai lui Liviu Dragnea. Ciudate au fost însă referirile la două nume: Gabriel Oprea și Eduard Hellvig. Ce amenințare o fi pentru el generalul tîrît de DNA în procesul unic în lumea civilizată de responsabil al unui accident rutier mortal, pentru că el era în mașina care urma echipajul moto al Poliției? În cazul lui Eduard Hellvig, ciudățenia e întreită. Mai întîi pentru că Eduard Hellvig e directorul SRI. Prin ce ar putea să încerce să-l sperie directorul SRI pe ditamai șeful de partid și de Cameră a Parlamentului? Apoi, pînă nu demult, Eduard Hellvig era scăldat de același Liviu Dragnea în alintările cele mai dulci despre schimbările în bine produse în activitatea SRI. Nu în ultimul rînd ciudățenia vine de la nivelul la care a avut loc aserțiunea. Liviu Dragnea e președintele partidului de guvernămînt și al treilea om în stat. La un asemenea nivel n-ai voie să lansezi doar o aluzie la directorul SRI nici măcar la bodegă, d-apoi într-o intervenție publică transmisă în direct de televiziunile de știri. La un asemenea nivel, dacă ai deja o poziție clară față de ceea ce tu crezi a fi încălcarea de către SRI a Constituției, prin angajarea directorului în războaie personale cu un politician, susții o declarație de presă amplă, în care formulezi acuzații precise, punctuale, dublate de documente și de anunțarea măsurilor luate pentru a pune capăt abuzurilor. Nu te rezumi la o aluzie gen Nu mă sperie”, arată Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Cristoiu susține că Liviu Dragnea va începe războiul cu SRI prin intermediul Guvernului și al Parlamentului, iar principala măsură va fi tăierea bugetului instituției.

”Chiar dacă rămas tot la aluzia de tip pe sub mustață, Liviu Dragnea a aruncat o lumină asupra intervenției ieșite din comun a Consiliului director:
Consiliul Director știe că sub conducerea lui Liviu Dragnea coaliția PSD-ALDE pregătește un asalt de proporții asupra SRI.
Se pun la cale Tăierea fondurilor europene, reducerea drastică a Bugetului, trecerea prin Parlament a unei legi în urma căreia directorul SRI va fi subordonat lui Liviu Dragnea.
Din motive strict personale (pe care le știu), Liviu Dragnea e pe cale să antreneze Coaliția într-un nou Război inutil și costisitor: Cel cu SRI”, mai arată Cristoiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.