Donald Tusk a făcut senzație la Sibiu. Declarație incendiară în limba română
Politic Social Ultima Ora

Donald Tusk, discurs entuziasmant în limba română la Ateneu. L-a citat pe Nichita Stănescu

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a ținut un discurs entuziasmant joi seară la Ateneul Român. Vorbind într-o română cursivă, Tusk a spus în aplauzele sălii că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300, deținută de socrul său. Tusk i-a menționat pe Nichita Stănescu, Mircea Eliade și Andrei Pleșu și a ținut o pledoarie impresionantă pentru statul de drept și valorile europene.

Donald Tusk, discurs entuziasmant în limba română la Ateneu. L-a citat pe Nichita Stănescu

”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla”, a spus Tusk. ”Fac apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene”, a mai spus președintele Consiliului European.

”Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii români, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Pleșu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comăneci”, a adăugat liderul european.

Tusk a respins și tentația suveranismului și a vorbit despre nevoia unei Europe puternice. Uluitor a fost faptul că a putut vorbi, în limba română, despre poetul Nichita Stănescu. O limbă atât de dragă poetului…

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.