Doliu în politică: a murit Nicolae Mischie 1
Mischie
Politic Ultima Ora

Doliu în politică: a murit Nicolae Mischie

Fostul deputat PSD Nicolae Mischie s-a stins din viață, duminică, în jurul orei 15,00 la Spitalul Elias, din București. Potrivit familiei, decesul a survenit în urma unei infecții severe.

Mischie se afla internat în spital de mai mult timp, în urma unor complicaţii. El a suferit în urmă cu câţiva ani un accident vascular, arată Digi24.

Nicolae Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD.

Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat de Victor Ponta.

Mischie a fost arestat în luna martie 2013, fiind condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită.

Fostul „baron” de Gorj Nicolae Mischie a fost pus în libertate în mai 2014, după un an şi două luni de închisoare pentru mită. Decizia de eliberare condiţionată a fost dictată de magistraţii Tribunalului Gorj.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a declarat ani la rând că reprezintă unul dintre cele mai mari abuzuri judiciare din România. Nicolae Mischie s-a plâns că Înalta Curte l-a condamnat pe baza unor probe care au fost considerate insuficiente de instanțele inferioare, care îl achitaseră. CEDO i-a dat satisfacție și i-a acordat daune morale de 3.000 de euro.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost denunţat în anul 2004, la Direcţia Naţională Anticorupţie, de Clement Mocanu, un afacerist din Târgu-Jiu. În perioada 1999-2002, denunţătorul i-ar fi efectuat lui Mischie mai multe lucrări de renovare la trei imobile, valoarea serviciilor prestate de omul de afaceri fiind stabilită de anchetatori la 450.000 de lei.

Nicolae Mischie a mai fost anchetat penal în anul 2004, după ce a introdus în ţară o armă de vânătoare, fără să o declare la vamă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.