De ce VREA Iordache AMNISTIE. Deținuții din penitenciare ”nu au greșit atât de mult”
Politic Ultima Ora

Din categoria ”acum noi suntem la putere!”, Florin Iordache: ”Codruţa, go home!”

Deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei şi actual preşedinte al comisiei speciale pentru legile din domeniul justiţiei, reacţionează la decizia CCR care îl obligă pe preşedinte să semneze decretul de revocare a şefei DNA.

„În trei cuvinte: Codruța, go home! Cred că a fost clară CCR. Trebuie ținut cont de propunerile făcute de ministrul Justiției. Așteptăm și noi motivarea Curții. Au fost și decizii care ne-au plăcut, cum a fost aceasta, și decizii care nu ne-au plăcut, dar ele sunt obligatorii și trebuie respectate”, a declarat Iordache.

Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele nu semneazî decretul de revocare, Iodache a răspuns: ‘Nu fiți așa pesimită! Președintele va citi foarte bine această decizie și va acţiona în consecință. Va pleca, cum să nu plece, dacă e demisă? E o victorie a normalității, nu a PSD.”

Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că plenul Curţii, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea premierului cu privire la acel conflict de competenţă, constatându-se conflict între ministrul Justiţiei şi preşedinte determinat de refuzul şefului statului de a da curs cererii de revocare a şefei DNA.

În 10 mai, având nevoie de timp pentru a delibera, plenul Curţii a dispus amânarea pronunţării pentru data de 30 mai. Sesizarea formulată de prim-ministru, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcţie pe şefa DNA, a fost depusă la CCR pe 23 aprilie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.