Deputatul PNL Dumitru Oprea îi cere explicaţii ministrului Florin Cîţu! 1
Politic Ultima Ora

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi cere explicaţii ministrului Florin Cîţu!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat ministrului Finanţelor Publice informaţii privind motivele pentru care angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu mai figurează ca asiguraţi, deşi contribuţiile către asigurările de sănătate au fost achitate.

„Recent, unii angajați aflați în șomaj tehnic care au fost nevoiți să meargă la medic au constatat că nu mai sunt asigurați, deși au fost plătite contribuțiile către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). CNAS recunoaște că, pentru perioada în care persoanele s-au aflat în șomaj tehnic,contribuțiile au fost plătite, iar pentru remedierea acestei situații a solicitat angajatorilor să depună, din nou, declarații rectificative pentru fiecare salariat. Pentru urgențele medicale, în vederea asigurării calității de asigurat, au fost solicitate angajatorilor transmiterea unei noi adeverințe de salariat. Specialiștii în domeniu susțin că ceea ce propune CNAS este o soluție inadmisibilă, ca urmare a unor disfuncționalități în bazele de date, dar și lipsa de corelare între diferite acte normative”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut ministrului Finanţelor Publice informaţii despre posibilitatea de soluţionare a acestei probleme, astfel încât angajatorii să nu mai fie nevoiţi să refacă declaraţiile pentru fiecare angajat în parte.

De asemenea, s-a solicitat termenul la care va fi asigurată o bază de date integrată ANAF și CNAS.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.