Dăncilă promite bani românilor care merg să se trateze în străinăte 1
Viziunea PSD: Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, o măsură necesară pentru români și România
Ultima Ora Politic

Dăncilă promite bani românilor care merg să se trateze în străinăte

Premierul a declarat, joi, că vor aproba mai multe măsuri pentru ca toți pacienții să aibă acces la medicamente și servicii performante. Viorica Dăncilă a mai declarat ca pacienții cu afecțiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public să beneficieze de decontarea tratamentelor în străinătate.

”Vom aproba în ședința de astăzi mai multe măsuri pentru creșterea accesului pacienților la medicamente și servicii medicale performante. Astfel, vom completa legislația pentru a permite pacienților cu afecțiuni grave care nu pot fi tratate în sistemul public, să beneficieze de decontarea tratamentelor efectuate în străinătate sau asigurate de furnizori privați de servicii medicale din România”, a declarat, joi, înainte de începerea ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă.

Șeful Executivului a afirmat că Guvernul va implementa un nou subprogram pentru persoanele cu autism.

”De asemenea, facem modificările legislative necesare pentru introducerea, dezvoltarea și implementarea unui nou subprogram adresat persoanelor cu tulburări din spectrul autist conform protocolului încheiat cu asociațiile de profil. Această măsură va permite un acces mai bun la servicii integrate de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu astfel de tulburări. Totodată, prelungim termenul de exceptare temporară a obligației de plată a taxei pentru medicamentele derivate din sânge uman sau plasmă umană. Este o măsură necesară pentru a asigura prezența necesară pe piață a unor medicamente care nu au altă alternativă terapeutică, medicamente atât de necesare în cazul unor afecțiuni grave”, a adăugat Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.