Dăncilă ÎNTÂLNIRE cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Maroc
Politic Ultima Ora

Dăncilă, făcută praf de presa din Muntenegru: „Gafă inimaginabilă a premierului României”

Presa din spațiul ex iugoslav nu o iartă pe Viorica Dăncilă pentru gafa de la Podgorița, când prim-ministrul României a salutat Priștina, capitala auto-declaratului stat Kosovo, în timp ce era în capitala Muntenegrului. Gafă monumentală, de necrezut așa lapsus, spun ziarişii muntenegreni.

„Gafă a premierului României! A încurcat Priştina cu Podgorița!”, publică site-ul Mondo din Muntenegru, citat de Digi24.

Iar cel mai important portal de ştiri din Muntenegru scrie: „Gafă a premierului român la Podgorița! «Mă bucur că sunt la Priştina»”, reia în titlu site-ul, declaraţia Vioricăi Dăncilă. Nu mai puţin de 89 de comentarii însoţesc articolul. „Politicienii n-au habar de geografie”, „Vă vine să credeţi că a venit să ne ofere sprijin pentru intrare în UE şi n-are habar unde e?”, „Este de nescuzat!”, „A fost oare o greşeală intenţionată?” sunt câteva dintre opiniile postate de cititori.

„Gafă inimaginabilă a premierului României”, detalii despre întâlnirea dintre cei doi premieri.

Iar presa din Serbia preia în ediţiile de astăzi informaţia. Ziariştii Publicaţiei Blic se întreabă : „Guvernul muntenegrean acoperă gafa?”

„A crezut că e în Serbia! Lapsus al premierului român la Podgoriţa. «Mă bucur că sunt la Priştina»”, titreaza Sîrbia Danas. De menţionat că Belgradul, care nu a acceptat niciodată declararea unilaterală a independeţei Kosovo, consideră în continuare că Priştina este încă parte a Serbiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.