Ce a spus Ministrul Justiției cu privire la adoptarea unei ordonanțe de urgență 3
Politic

Ce a spus Ministrul Justiției cu privire la adoptarea unei ordonanțe de urgență

Ce a spus Ministrul Justiției cu privire la adoptarea unei ordonanțe de urgență

Ce a spus Ministrul Justiției cu privire la adoptarea unei ordonanțe de urgență – Guvernul nu va adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor Penale, pentru a fi transpuse conform Directivei Europene cu privire la prezumția de nevinovăție.

Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a precizat intr-o declarație că termenul limită pentru transpunerea Directivei Europene pentru prezumția de nevinovăție este Aprilie 2018. Dacă Parlamentul nu va face asta, atunci Guvernul este îndreptățit să emită o ordonanță de urgență. Acestea au fost declarațiile sale, în Comisia Iordache, în cadrul dezbaterii modificărilor Codului de procedură penală.

„Ce pot spune cu privire la transpunerea directivei, indiscutabil ea trebuie transpusă, avem termenul aprilie 2018. Eu sunt convins că Parlamentul o va transpune, dacă nu, (…) se justifică urgenţa adoptării unei OUG pentru transpunerea unei directive în măsura în care Parlamentul nu procedează în acest sens. Prin urmare, dacă legea, dintr-un motiv sau altul, într-o formă sau alta, nu va trece, nu va fi adoptată de Parlament şi nu va fi promulgată, publicată în Monitorul Oficial, încât să producă efecte juridice, Guvernul este îndreptăţit să emită o OUG pentru transpunerea Directivei”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii