DĂNCILĂ IA MÂNCAREA DE LA GURA COPIILOR: Guvernul TAIE MIEREA de la elevii din CLASELE I - IV, deși legea fusese votată în PARLAMENT
Politic Economic Social Ultima Ora

Categoria ”DECI”: Guvernul Dăncilă vrea să scoată, PE BANI PUBLICI, o carte despre marile sale REALIZĂRI

Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri un memorandum privind publicarea unui „volum editorial” privind activitatea guvernamentală din 2018.  Volumul va fi publicat  la iniţiativa lui Toni Greblă, secretarul general al Guvernului şi Ion Ghizdeanu, şeful Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie adevarul.ro.

Nu este clar care este scopul editării acestei lucrări, dar în memorandum se arată că „Programul de guvernare 2018-2020, document programatic, aprobat prin Hotărârea Parlamentului nr. 1 din 29 ianuarie 2018, include măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru atingerea obiectivului de realizare a unei <<creşteri economice inteligente, sustenabile şi incluzive, de natură a furniza premisele consolidării unui stat puternic, proactiv unei societăţi echilibrate, cu o clasă mijloc extinsă>>. Complexitatea Programului de guvernare, dar şi multitudinea de măsuri şi acţiuni întreprinse fac necesară evaluarea stadiului de îndeplinire a prevederilor Programului de guvernare, într-un mod comprehensiv şi interdependent, care să pună în evidenţă toate acţiunile întreprinse pe fiecare domeniu în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate prin Programul de guvernare.

În vederea asigurării transparenţei actului de guvernare şi accesul cetăţenilor şi mediului de afaceri la informaţiile de interes public cu privire la activitatea Guvernului, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 544/2001, propunem ca Raportul privind indeplinirea Programului de guvernare în anul 2018 să fie publicat sub forma unui volum editorial”, se mai arată în Memoradum.

„Având în vedere realizările deosebite din domeniile prioritare, propunem elaborarea următoarelor capitole de sinteză :

 Principalele rezultate economico-sociale;

 Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare;

 Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat;

 Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat;

 Politica fiscal bugetară;

 Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

”Pentru realizarea acestor capitole de sinteză propunem ca fiecare instituţie cu atribuţii în îndeplinirea Programului de guvernare să transmită la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză situaţia detaliată a obiectivelor de investiţii finalizate în anul 2018 şi stadiul celor în curs de finalizare. Se va menţiona valoarea cheltuielilor de investiţii pentru fiecare obiectiv. De asemenea, propunem ca după aprobarea Raportului de către Guvern, acesta să fie publicat în 500 de exemplare, care să fie distribuite instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză”, mai arată documentul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.