BOMBĂ. Judecătorii fac ravagii de Crăciun. Viorel Hrebenciuc și Pinalty condamnați la 3 ani de Pușcărie 1
Justiție Politic Ultima Ora

BOMBĂ. Judecătorii fac ravagii de Crăciun. Viorel Hrebenciuc și Pinalty condamnați la 3 ani de Pușcărie

Viorel Hrebenciuc şi Gheorghe Ştefan au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare în „Dosarul Giga TV”, fiind acuzaţi de trafic de influenţă. Decizia nu e definitvă.

Procurorii spun că în septembrie 2013, Laura Georgescu i-a convocat pe membri CNA şi le-a cerut să ia o decizie în cazul Giga Tv care şi-a întrerupt emisiea timp de 96 de ore. După deliberări, membri CNA au decis ridicarea licenţei acestei televiziuni.

Două luni mai târziu, Narcisa Iorga, fost membru CNA, l-a convins pe Gheprghe Ştefan să îşi folosească influenţa, mai ales pe lângă Viorel Hrebenciuc, pentru a îi convinge pe membri CNA să voteze diferit la recurs.

Acest lucru s-a şi întâmplat, şi CNA a decis păstrarea licenţei televiziunii.   De asemenea, Laura Georgescu mai este acuzată că în perioada 2013-2014 a întocmit şi i-a convins şi pe angajaţii CNA să întocmească 25 de sesizări false, în urma cărora au fost amendate pe nedrept 11 posturi de televiziune.

Acuzaţiile procurorilor Gheorghe Ştefan, care controla Giga TV la data faptelor, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.

Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV, adevarul.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.