AUR anunță măsuri ȘOC pentru Bugetari
AUR anunță măsuri ȘOC pentru Bugetari
Politic Ultima Ora

BOMBĂ în Parlament! Deputatul bătăuș dat afară din AUR, condamnat definitiv! FOTO-VIDEO

Deputatul bihorean Mihai Ioan Lasca a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității sub acuzația de loviri și alte violențe.

Lasca a fost acuzat că, în vara lui 2019, a blocat în trafic un șofer pe care l-a bătut. Prin sentința definitivă dată astăzi, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lasca și a menținut dispozițiile hotărârii date, în noiembrie 2020, de Judecătoria Oradea, scrie bihorjust.ro.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan.

Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față.

A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală. În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple (TCF, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

În cursul urmăririi penale, Mihai Lasca a precizat că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini  ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”. Când a ajuns și a blocat mașina urmărită, Lasca a declarat că bărbatul aflat la volan ”și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească cu acesta”.

BOMBĂ în Parlament! Deputatul bătăuș dat afară din AUR, condamnat definitiv! FOTO-VIDEO 3

Inculpatul a susținut faptul că a urcat și s-a așezat pe scaunul din dreapta față a autoturismului pe care-l conducea persoana vătămată și a încercat să discute cu aceasta, moment în care persoana vătămată ar fi scos un baston din cauciuc cu care a încercat să-i aplice lovituri inculpatului.

A mai arătat că a ieșit din autoturism și a încercat să-l deposedeze de baston, creându-se astfel o îmbrânceală, în care persoană vătămată ar fi putut încasa lovituri superficiale, fără intenție.

A precizat că la plecarea de la locul unde s-a produs incidentul, și-a cerut scuze de la ceilalți participanți la trafic, fiind conștient de faptul că a deranjat traficul în zonă prin oprirea sa și a persoanei vătămate”, se arată în hotărârea Judecătoriei Oradea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.