Preşedintele Iohannis se va consulta cu partidele, marți, pentru punerea în aplicare a referendumului
Ultima oră. Noii miniștri au depus jurămintele
Politic

Atac la Iohannis din PSD. „Președintele României nu are nici un motiv să blocheze activitatea Guvernului”

”Respingerea desemnării noului ministru al  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice constituie un gest evident de abuz în serviciu al președintelui Republicii.

Fără îndoială, vremelnicul chiriaș al Palatului Cotroceni dorește astfel să transforme România în propria sa moșie, adoptând decizii total nepotrivite funcției și calității sale de mediator între puterile statului.

Faptul că președintele este în campanie electorală poate fi înțeles, însă modul în care blochează activitatea Guvernului, sub nicio formă! Domnul Iohannis nu are nici un argument întemeiat în baza căruia nu permite accesul celor doi miniștri propuși de șeful Guvernului! Toate cele invocate de domnia sa sunt contestate de realitate, de performanțele politice și probitatea profesională incontestabile ale celor nominalizați.

Consider că resorturile pentru care președintele refuză numirea ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice sunt puerile și de neînțeles! Teoretic și practic, nu există motive! În aceste condiții, mă întreb dacă domnul președinte își respectă jurământul de învestitură, deoarece din hotărârile sale excesive nu rezultă că s-ar afla în slujba românilor care l-au votat!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.