Anunț de ultimă de la Bruxelles,despre vaccinul AstraZeneca! ”Politicienii să tacă!” 3
Politic Ultima Ora

Anunț de ultimă de la Bruxelles,despre vaccinul AstraZeneca! ”Politicienii să tacă!”

Europarlamentarul Cristian Bușoi, trage un semnal de alrmă asupra faptului că, încă, efectele adverse ale vaccinului AstraZeneca nu sut dovedite de către specialiști și îi îndeamnă pe politicienii din Uniunea Europeană la responsabilitate.

”Ca responsabil al Parlamentului European în relația cu Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) spun că ar fi ideal dacăpoliticienii ar tăcea și ar aștepta pronunțarea EMA asupra AstraZeneca.

Țările acționează diferit și zgomotul de fond face praf încrederea.

Ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, cu care amținut permanent legătura de la începutul acestei crize pot spune căcetățenii români și toți cetățenii europeni trebuie să aibă încredere îndecizia celei mai importante autorități de sănătate din UE.

Ca om care așteaptă rândul la vaccinare și care s-a confruntat cuprobleme de sănătate din cauza COVID-19, aștept cu nerăbdare să măvaccinez și sper ca vaccinul AstraZeneca să poată fi folosit și săprimească o nouă validare științifică.

Agenția Europeană a Medicamentului este o instituție care nu a dezamăgitpână acum și care nu va dezamăgi.

Multitudinea de filtre științificeaplicate unei decizii de cercetare medicală și modul în care acestefiltre se verifică și se condiționează între ele, țin sistemul desănătate european la un nivel de funcționalitate înalt, în comparația cuoricare alt sistem de sănătate global.

Există păreri împărțite și multă tensiune în dezbaterea publică desprecampania de vaccinare.

Întrebarea cred, de bun simț, este la ce neașteptăm într-o asemenea criză în care tot ce înseamnă putere globală,statală, companie privată, expertiză științifică și de cercetare au fostluate prin surprindere și au fost nevoie să acționeze fără protocoalelecunoscute.

Da, sunt obstacole, dar acestea pot fi depășite dacă existăîncredere în decizia unor autorități și a expertizei științifice și dacăse pune punct zgomotului.

Este, de asemenea, și multă decizie politică și sunt inclusiv temerielectorale.

Există state în prag de alegeri sau care trec prin alegeri,unde publicul este speriat și sunt multe reacții la cald.

Privind din afară, normal că se vede cum ar trebui să se acționeze maibine, dar adevărul este că atunci când ești autoritate publică, în oricețară, și ai o suspiciune, un pas înapoi este primul resort, chiar dacănu există o fundamentare științifică clară pentru asta.

Din păcate acum, țări diferite au abordări foarte diferite, dar mă adaugcelor care insistă asupra elementelor obiective și anume că: dacăAgenţia de Reglementare în domeniul Sănătății din Marea  Britanie,Agenţia de Reglementare Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţiispun că vaccinul AstraZeneca este sigur, atunci putem avea încredere”, a declarat Cristian Bușoi, Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

Anunț de ultimă de la Bruxelles,despre vaccinul AstraZeneca! ”Politicienii să tacă!” 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.