ANALIZĂ NEWSTEAM Cine câștigă alegerile în București. Pot apărea surprize mari! 1
dav
#coronavirus ciolacu Exclusiv firea Politic ponta psd rares Știrea Zilei Ultima Ora

ANALIZĂ NEWSTEAM Cine câștigă alegerile în București. Pot apărea surprize mari!

Bătălia pentru București este cea mai importantă competiție a alegerilor locale din România, așa că nu este de mirare interesul manifestat față de scrutinul din 27 septembrie pentru Primăria Generală București și pentru primăriile de sector.

Deși mulți se așteaptă ca bătălia să fie doar între PSD și PNL & USR-PLUS pentru toate cele șapte fotolii de primar puse în joc, NewsTeam vă dezvăluie astăzi surprizele care pot apărea. Desigur, rezultatul final va fi influențat decisiv de numărul celor care vor ieși la vot.

Iată analiza noastră:

SECTORUL 1

Clotilde Armand (USR-PLUS), membru al Parlamentului European, este cotată ca fiind favorită în toate sondajele de opinie, dar actualul primar Dan Tudorache (PSD) este pe trend crescător datorită unor măsuri populare din ultima vreme, precum achiziționarea de tablete conectate la internet pentru toți elevii din Sectorul 1.

Vor fi și surprize plăcute, adică vor obține scoruri neașteptat de bune Adina Alberts (Pro București) și Ioana Constantin (PMP). Preconizăm că și lupta pentru Consiliul Local va fi una acerbă, mai ales că reamintim cititorilor că pentru toate primăriile USR-PLUS și PNL au depus liste separate de consilieri.

SECTORUL 2

Dan Cristian Popescu (PSD) va câștiga aproape sigur fotoliul ocupat de către Mugur Mihai Toader. Există posibilitatea ca locul al doilea să-i revină veteranului Neculai Onțanu (ADER & PPU-SL), iar podiumul va fi completat de către Radu Mihaiu (USR-PLUS & PNL), restul candidaților urmând a obține scoruri modice.

Aceeași mențiune privind Consiliul Local, mai ales că Dan Cristian Popescu a plecat recent de la PNL la PSD. Rămâne de văzut cum vor proceda votanții săi.

SECTORUL 3

Primarul în funcție, Robert Negoiță (Pro București), nu are nicio emoție și este de așteptat un scor zdrobitor. Surpriza ar putea-o reprezenta clasarea lui Mihail Neamțu (PMP) pe poziția secundă, înaintea lui Adrian Moraru (PNL & USR-PLUS) și a lui Aurelian Bădulescu (PSD). Votul privind Consiliul Local este, din nou, foarte greu de anticipat.

SECTORUL 4

Daniel Băluță (PSD), primarul actual, va obține, ca și Robert Negoiță, un scor zdrobitor. Simona Spătaru (PNL & USR-PLUS) nu este sigură nici măcar că se va clasa pe locul al doilea, șanse reale la podium având și Dan Ștefănel Marin (PMP) sau Gabriel Ispas (Pro București).

SECTORUL 5

Sunt patru candidați cu șanse reale, despărțiți doar de câteva procente în măsurătorile partidelor: Cristian Băcanu (PNL & USR-PLUS), Marian Vanghelie (PSDi), Daniel Florea (PSD) – primarul în funcție – și Cristian Popescu – Piedone (PPU-SL).

Opinia noastră e că Băcanu e favorit, însă nostalgici după Vanghelie sunt destui, acesta aflându-se pe trend crescător, în vreme ce actualul primar e în cădere liberă. Ca și la celelalte sectoare, lupta pentru Consiliul Local va fi una acerbă, fiecare vot putând înclina balanța.

SECTORUL 6

Favoriți sunt Ciprian Ciucu (PNL & USR-PLUS) și actualul primar Gabriel Mutu (PSD), însă nu trebuie neglijat nici Ștefan Florescu (PMP), care a început campania încă din 2018 și are experiența scrutinelor din 2012 și 2016, când s-a clasat, de fiecare dată, pe trei. Ca și la Sectorul 5, fiecare vot va conta atât în bătălia pentru primar, cât și pentru Consiliul Local.

PRIMĂRIA GENERALĂ A MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Realitatea e că actualul primar general, Gabriela Firea (PSD) și Nicușor Dan (PNL & USR-PLUS) sunt la egalitate și au șanse mici să mai crească. Pe trend crescător se află însă Traian Băsescu, în vreme ce al patrulea se va clasa fostul premier Călin Popescu – Tăriceanu.

Votul pentru Consiliul Local va fi extrem de polarizat și rămâne de văzut dacă ALDE sau Pro București vor reuși să treacă pragul sau dacă USR-PLUS va depăși PNL la votul politic.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.