Au reușit. Codul Penal a fost adoptat de senatori. Vezi ce se întâmplă cu abuzul în serviciu
Legile justiției
Politic

Aleșii modifică Codul Penal. Legile justiției la votul final

Aleșii modifică Codul Penal. Legile justiției la votul final

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 13 decembrie, amendamentele la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară. actul normativ va merge la votul senatorilor, cei care vor decide dacă aprobă sau nu modificare Legilor Justiției.

Cele mai importante modificări aduse de comisie legii privind organizarea judiciară privesc înfiinţarea unei direcţii speciale pentru investigarea procurorilor şi judecătorilor, inăsprirea condiţiilor pentru a ajunge procuror DNA sau DIICOT şi obligativitatea ca procurorul-şef al DNA să obţină avizul CSM dacă vrea să înfiinţeze servicii teritoriale, notează news.ro.

Cea mai controversată şi mai contestată modificare adusă legii 304/2004 privind organizarea judiciară în comisia condusă de Florin Iordache a fost înfiinţarea unei secţii de investigare a unor infracţiuni din Justiţie, care va funcţiona în cadrul Parchetului General şi va avea drept competenţe exclusive efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de corupţie şi infracţiunile contra înfăptuirii justiţiei săvârşite de procurori şi judecători.

Mai mult, deputații din Comisia specială care modifică legile justiției au decis să muncească și-n zilele de doliu național, adică vor munci și joi la actul normativ, după ce au spus că nu vor munci în aceste zile. Aleșii vor modifica Codul Penal, care prevede și modificările la abuzul în serviciu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii