ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Europarlamentar român,vot împotriva ”Pașaportului verde”! 3
Politic Ultima Ora

ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Europarlamentar român,vot împotriva ”Pașaportului verde”!

Europarlamentarul român, Tudor Ciuhodaru, nu este de acord ca Uniunea europeană să introducă, așa numitele ”Pașapoarte verzi”, pentru cetățenii acesteia.

Ciuhodaru, avotat, miercuri, în Parlamentul European, împotriva cestei măsuri.

 

”Vot contra! Am votat împotrivă introducerii pașaportului ,,verde” prin procedură de urgență la nivel european. Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european.

Suntem pe un teren minat! Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă azi.

Cel mai important drept câștigat cu greu de toți românii odată cu aderarea României la Uniunea Europeană a fost dreptul de a circula liber în toate statele membre, fără restricții și cheltuieli suplimentare, doar în baza actului de identitate eliberat în țara lor.

Vreau ca și acest drept să fie respectat.Și cred că este un moment bun pentru a ne reaminti șapte declarații oficiale:

1. Ianuarie 2021- „Personal, nu consider că e o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare, care este pur și simplu inacceptabil. Cred că trebuie să existe un certificat de vaccinare, dar el trebuie folosit pentru motive medicale, să se știe când a primit prima doză, când urmează a doua.

Să folosim aceste certificate ca să împărțim populația Europei în două nu mi se pare un lucru bun”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

2. Martie 2021. În doar trei zile, trei politicieni cu funcții-cheie în statul român – Klaus Iohannis, Anca Dragu și Florin Cîțu, s-au pronunțat cu privire la eventualul ,,pașaport de vaccinare” susținând că un certificat de vaccinare trebuie utilizat doar în scop medical. Cu alte cuvinte, nu pentru a pune sau a ridica restricții. Doamna cu a doua funcție în stat spunea ,,Nu cred că vom trece la acest paşaport Covid.

ALERTĂ DE LA BRUXELLES! Europarlamentar român,vot împotriva ”Pașaportului verde”! 4

Personal, nu susţin un asemenea demers”.

3. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel -,,trebuie să se demonstreze clar dacă persoanele vaccinate nu mai sunt contagioase”. ,,Atât timp cât numărul persoanelor vaccinate încă este mult mai mic decât al celor care aşteaptă vaccinare, statul nu trebuie să trateze diferit cele două grupuri.”

4. Administrația Macron -,,în momentul actual, nu le putem oferi drepturi suplimentare persoanelor care au fost vaccinate în raport cu cei care nu au acces.

Campania de vaccinare se derulează progresiv. Ar fi extrem de incorect şi paradoxal să le spunem persoanelor care nu sunt vaccinate că nu au dreptul să iasă ori să reia anumite activităţi”, a declarat Clément Beaune, secretarul de Stat francez pentru Afaceri Europene.

5. Comisarul european Adina Vălean ne spunea că se va introduce la nivelul Uniunii Europene un certificat tip, bazat pe modelul indicat de OMS care există deja (?!!!), pentru a unifica această certificare.

„Eu nu cred că se va ajunge aici, cel puțin în viitorul apropiat”.

6. Asta în condițiile în care nici măcar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă introducerea paşapoartelor de vaccinare.

,,Nu este clar dacă vaccinarea va opri răspândirea coronavirusului şi nici cât durează imunitatea. În plus, nu este clar cât timp sunt imune persoanele care s-au vindecat de Covid-19 şi dacă ar trebui să primească vreun certificat. De asemenea, unele persoane au contraindicaţii privind vaccinarea”.

7. ,,Vaccinarea este o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății. Atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul și ce libertăți permitem

Va trebui discutat”, a spus Ursula von der Leyen, la Lisabona, cu ocazia unei vizite făcute pentru a discuta cu premierul portughez, Antonio Costa, al cărui stat deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Rețineți:

1. În aceste momente, în România se discută despre posibilitatea ca angajatorul să ceară salariaților să se vaccineze. „A impune astfel de condiții este dincolo de lege”, admite Avocatul Poporului.

2. Introducerea unui certificat de vaccinare pentru călătorii riscă să fie contestată la instanţe judiciare naţionale, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene sau la instanţe internaţionale, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

3. Exact ceea ce oficialii români au promis că nu se va întâmpla niciodată se întâmplă azi”, a spus Ciuhodaru,în Parlamentul European.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.