Ionuţ Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei, a participat la intervenția din Piața Victoriei
Justiție Politic Social Ultima Ora

Adrian Moraru îl face praf: noul șef al Jandarmeriei ar fi trebuit să fie în ”arest preventiv”

Noul șef al Jandarmeriei, Adrian Sindile, a fost surprins în seara de vineri în Piața Victoriei unde forțele de ordine au disprsat agresiv mitingul românilor din diaspora împotriva PSD.  În acest context, Adrian Moraru, Directorul Institutului de Politici Publice, susține, referitor la împuternicirea lui Ionuţ Sindile ca inspector general, că „în orice altă ţară, la această oră, Ionuţ Sindile scria pagini de declaraţii în arest”.

Anunț MAI: Noul șef al Jandarmeriei Române este Ionuț Sindile. Din Teleorman…
Ionuţ Sindile

 

„Există niste coordonatori pe teren şi o celulă de criză care se întruneşte la ultimul etaj din centrul MAI. Din câte ştiu, Cucoş a fost acolo, cum e normal, şi adjunctul lui în piaţă. Din acest punct de vedere, mi se pare scandalos ca un om care, dacă eram în altă ţară, acum era în arest preventiv, arestat deja de nişte procurori capabili, să ajungă şeful Jandarmeriei.

În orice altă ţară, la această oră, Ionuţ Sindile scria pagini de declaraţii în arest. La fel şi toţi ceilalţi comandanţi ai Jandarmeriei de pe teren.

Adrian Moraru îl face praf: noul șef al Jandarmeriei ar fi trebuit să fie în ”arest preventiv” 3

Este o situaţie inacceptabilă ca aceşti oameni care au coordonat această represiune violentă şi criminală să fie vreodată într-o ţară democratică şefii unei structuri care vânează oameni să îi omoare pe stradă, care îi bat în cap”, a declarat Adrian Moraru (foto), la Digi24.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) este o organizaţie neguvernamentală ce militează pentru creşterea calităţii proceselor de elaborare a politicilor publice în România.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.