A venit momentul. Dăncilă și Teodorovici vor fi audiați. Acuzații deosebit de grave
A venit momentul. Dăncilă și Teodorovici vor fi audiați. Acuzații deosebit de grave
Politic Ultima Ora

A venit momentul! Dăncilă și Teodorovici vor fi audiați. Acuzații deosebit de grave

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă și ex-ministrul finanțelor Orlando Teodorovici vor fi audiați în Parlament la inițiativa senatorului PNL Florin Cîțu.

Dăncilă și Teodorovici sunt acuzași de actualul ministru al finanțelor că aua aruncat economia României în haos în timpul guvernării PSD.

„A venit momentul! Primul Cuplu. Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici TREBUIE să vină în Parlament şi să explice în cadrul unei comisii de anchetă de ce au aruncat economia României în HAOS în decembrie 2018 cu OUG 114. Ale cui interese le reprezentau?

Cine dorea distrugerea economiei naţionale? OUG 114 a fost nocivă pentru companii dar şi pentru cetăţeni. Am spus acest lucru din primul moment. Guvernarea PNL a venit în al doisprezecelea ceas pentru a salva România de la HAOS economic.

Un singur exemplu astăzi – suprataxarea sistemului bancar. Efectul a fost cel pe care l-am anticipat din decembrie 2018 – a omorât creditarea într-o economie cu cel mai scăzut grad de intermediere financiară din UE.

Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care toate trompetele socialiste din PSD spun că ‘susţin’ programul Prima Casă.

A venit momentul! Dăncilă și Teodorovici vor fi audiați. Acuzații deosebit de grave 1

Dinamica creditului pentru persoane fizice (socialiştii doar la TV sunt interesaţi de soarta oamenilor) a scăzut de la 19.3% pe an în decembrie 2018 la 13.7% în decembrie 2019.

Dinamica creditului pentru companii în lei (socialiştii aici au avut succes pt că ei oricum au vrut să omoare sectorul privat) a scăzut de la 6.2% pe an în decembrie 2018 la 3.2% în decembrie 2019. Am ELIMINAT 90% din OUG 114, inclusiv suprataxarea sistemului bancar.

Creşterea economică într-o economie modernă şi puternică este strâns legată şi de accesul rapid al companiilor şi al cetăţenilor la surse de finanţare moderne.

Va urma…lista este lungă. Şi de miniştri dar mai ales de măsuri care au distrus economia în ultimii trei ani!”, a afirmat Cîţu.

A venit momentul! Dăncilă și Teodorovici vor fi audiați. Acuzații deosebit de grave 2

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii