Tudorel Toader, cel mai controversat ministru al Justiției a câștigat 168.000 de euro în anul 2018
Justiție Politic Social Ultima Ora

TOADER SPUNE CĂ, OFICIAL, O DUCEM BINE: NU ESTE PROBLEMĂ CU VIOLENȚELE ELIBERAȚILOR PRIN RECUS COMPENSATORIU

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a susținut miercuri o scurtă declarație de presă privin recursul compensatoriu și violențele, inclusiv crime, provocate de deținuții eliberați condiționat prin acestă Lege. Conform ministrului, statistic nu există nici o problemă în legătură cu acest fenomen. Totuși, ministrul Toader va face o analiză a situației, iar săptămâna viitoare, luni, va avea o întrevedere cu premierul Dăncilă pentru a vedea ce este de făcut. Adică, problema există, dar nu este declarată oficial. 

Menționăm că evaluările asupra acestui fenomen au fost făcute deja, iar NewsTeam l-a prezentat. Conform Federatiei Sindicatului din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) , ministerul a fost avertizat de peste un an că vor apărea violențe în rândul celor care au fost eliberați prin recursul compensatoriu. ”Noi am arătat că vârful crizei infracțiunilor prin violență a acestor eliberați condiționat se va manifesta în 2019, când trebuie să ne așteptăm la 6.000 de infracțiuni prin violență. De ce? Pentru că acest act de clemență politică îi încurajează să provoace violență, se simt protejați de politic, li se pare că, în acest fel, nu li se poate întâmpla nimic, fiind protejați de conducerea țării!”, ne-a declarat Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii