Trădare pentru Tăriceanu. Un primar ALDE se alătură protestului de 15 minute pentru autostradă
Justiție Politic Social Ultima Ora

Tăriceanu spune că este rațional ca DOSARELE INFRACTORILOR să fie revizuite prin ordonanțe

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că este necesară o remediere a abuzurilor din justiție ca răspuns la întrebare legată de o posibilă ordonanță privind amnistia. Președintele Senatului susține că varianta corectă este cea propusă de Tudorel Toader care a vorbit despre revizuirea pedepselor, scrie Mediafax.

„Mi s-a părut că propunerea ministrului Justiției, domnul profesor universitat Tudorel Toader, este o propunere rațională, aceea de adoptare a unei ordonanțe de urgență care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor și protocoale. Cred că este greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleași metode caracteristice Securității din anii ’50 în efectuarea actului de justiție. Cred că propunerea domnului Dragnea merită luată în seamă, trebuie făcut ceva, că așa cum am mai spus chiar dacă unii dintre cei care a fost condamnați în cadrul acestor procese, probabil au fost vinovați, eu nu am cum să apreciez, cum să fac distincția între cei care sunt și cei care nu sunt și au fost condamnați pe nedrept, indiferent, chiar și cei care au fost condamnați au dreptul fundamental la un proces corect. Ceea ce nu s-a întâmplat. Din acest motiv cred că trebuie găsită o soluție de remediere, care nu poate fi făcută punctual” a spus, luni, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că, după desecretizare, toate protocoalele ridică mari semne de întrebare pentru că „prezența aceasta sau omniprezența procuraturii în toate zonele, nu mi se pare normală. Eu cred că, fără îndoială, interesul public trebuie să fie apărat, este o obligație constituțională și legală, de către Parchetul General. Nu știu dacă acest protocoale sunt oportune, dar având în vedere amploarea lor, amploarea colaborării dintre Parchet și SRI, le privesc cu mare neîncredere”.

Menționăm că ”reviziuire”, adică modificarea sau anularea unei hotărâri judecătorești de către o ordonanță de guvern, înseamnă încălcarea separației puterilor în stat. O hotărâre judecătorească nu poate fi modificată sau anulată decât de o altă hotărâre judecătorească.

De asemenea, încălcarea separației puterilor în stat înseamnă anularea statului de drept, adică a democrației.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.