“Sistemul încearcă să-și acopere crima!” Avocatul din dosarul “Colectiv 2” așteaptă “marii vinovați” 1
Justiție Exclusiv Ultima Ora

“Sistemul încearcă să-și acopere crima!” Avocatul din dosarul “Colectiv 2” așteaptă “marii vinovați”

Dosarul “Colectiv” a reintrat în atenția procurorilor după ce două plângeri penale au fost depuse la Parchetul general de noul reprezentant juridic al părinților și victimelor, avocatul Doru Viorel Ursu.

În aceste zile continuă audierile în dosar. Într-o declarație acordată NewsTeam.ro, Doru Viorel Ursu a spus că audierile sunt programate toată săptămâna dar și la începutul săptămânii viitoare.

“Trăiesc satisfacția profesională că părinții și victimele  din dosarul Colectiv au apelat la mine și că am reușit să conturez o strategie legală prin care să pun în mișcare acest mecanism al justiției ce părea încremenit.

Și prin care un întreg sistem încerca să-și acopere propria crimă, limitându-se la a arăta spre câțiva pompieri sau funcționari și nu la marii vinovați.

Cred că trebuie să depășim cât mai repede această primă etapă, după mai bine de doi ani și jumătate în care nu s-a făcut mare lucru, și să se treacă la audierea marilor funcționari pe care îi consider vinovați”, a declarat Doru Viorel Ursu pentru NewsTeam.ro.

La începutul lunii iunie, avocatul a făcut o plângere pentru tergiversarea dosarului.

“Constatăm tergiversarea și lipsa de interes cu care este amânată la nesfârșit aflarea adevărului în ceea ce opinia publică cunoaște sub numele de „Tragedia de le Colectiv” iar noi, părinții și rudele victimelor, numim „Acțiunea criminală a autorităților, soldată cu numeroși morți și răniți” și este sfidată durerea noastră”.

Concret, Doru Vioel Ursu cere pedepsirea celor care se fac vinovați nu doar de moartea celor care se aflau în club în momentul producerii tragediei, ci și a celor care nu au luat măsuri pentru salvarea vieților celor ce au fost scoși din flăcări.

În incinta clubului și în imediata apropiere, au fost înregistrate 26 de cadavre, unele, ne permitem să apreciem, după consultarea unor specialiști și studierea informațiilor, datelor și concluziilor apărute pe diverse surse, datorită întârzierii, haosului, nepriceperii cu care s-a intervenit, desi au existat persoane care au profitat de nefericirea noastră pentru a-și aroga merite inexistente. Dimpotrivă! Diferența mare, semnificativă, până la 64 de morți, o reprezintă cei care au decedat ulterior, în spitale din România și din străinătate și în timpul acordării tratamentului medical, fără legătură cu incendiul și arsurile provocate de acesta”, se arată în documentele înaintate Parchetului de avocat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.