Șerban Pop, fostul șef al Fiscului, a fost prins în Italia. El fugise din țară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare
Justiție Ultima Ora

Șerban Pop, fostul șef al Fiscului, a fost prins în Italia. El fugise din țară după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare

Șerban Pop, fostul șef al ANAF, a fost prins marți, în Como – Regiunea Milano (Italia), au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Acesta este arestat și se află în Penitenciarul Como. El era urmărit internațional după ce fusese condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție.

Lui Pop i se va aplica mandatul european de arestare, urmând ca o instanță din Italia să se pronunțe asupra executării mandatului și predarea acestuia către România. El a fost capturat în urma schimbului de date și informații și a unei acțiuni polițienești.

Reamintim că judecătorii Curții Supreme l-au condamnat pe Şerban Pop în luna iunie la 5 ani de închisoare cu executare. Pop este primul şef ANAF condamnat definitiv pentru corupţie. Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu. Potrivit DNA, în 2014, Şerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.