Șeful CJ Neamţ a scăpat de arestare și va fi cercetat în libertate 1
Șeful CJ Neamţ, Ionel Arsene, a scăpat de arestare și va fi cercetat în libertate
Justiție Ultima Ora

Șeful CJ Neamţ a scăpat de arestare și va fi cercetat în libertate

Procurorii anticorupţie au solicitat Curţii de Apel Bacău rearestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene. Magistraţii au respins, vineri seara, cererea formulată de DNA.

Judecătorii au decis ca şeful CJ Neamţ să fie cercetat în stare de libertate, chiar dacă reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut rearestarea lui Ionel Arsene.

„Instanţa respinge ca nefondată cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, de înlocuire cu măsura arestării preventive a măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru trafic de influenţă”, au decis iniţial magistraţii Tribunalului Neamţ. Ulterior, procurorii au contestat decizia, dar judecătorii din cadrul Curţii de Apel Bacău au respins şi această contestaţie a anchetatorilor, relatează Mediafax.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Bacău în urmă cu câteva săptămâni, el fiind plasat sub control judiciar.

Tot Curtea de Apel Bacău a decis la sfârşitul lunii ianuarie admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful Agenţiei Naţionale de Integritate de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Potrivit anchetatorilor, intervenţia nu şi-a atins scopul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.