Talciocul certificatelor profesionale fără cursuri este ilegal și imoral 
Justiție Social Ultima Ora

O asistentă de la un spital din Botosani și-a făcut credit cu datele unui pacient. Bărbatul s-a trezit dator

O asistentă de la un spital din Botosani și-a făcut credit cu datele unui pacient. Polițiștii și conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din oraș au deschis anchete  în acest caz, după ce fiul bărbatului a făcut plângere.

Un bărbat din comuna Hlipiceni, județul Brașov, a fost internat la Spitalul TBC din Botosani de doua ori, în 2015 și 2016.

De curând, bărbatul a primit o somație de la un CAR, prin care era anunțat că, în calitate de girant, trebuie să achite peste 6.000 de lei, rate pe care nu le mai platise persoana care făcuse creditul. Mai exact, o asistentă a spitalului unde fusese internat. Astfel, bărbatul a descoperit că asistenta a folosit datele sale personale pentru a face un credit în lei.

Fiul „datornicului” a anunțat imediat autoritățile, iar femeia este cercetată pentru fals și uz de fals.

„S-a deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals. Se efectuează cercetări pentru documentarea situației de fapt și stabilirea masurilor legale care se impun”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Botosani, Maria Carp, potrivit Ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.