Magistrații îl acuză pe judecătorul Dănileț de încălcarea Codului Deontologic. Ce pedeapsă poate primi
Justiție Ultima Ora

Judecătorul Danileț îl ”trântește” pe ministrul Toader: e mai slab decât un student de anul trei

Judecătorul Cristian Danileț a comentat pe Facebook o frază făcută publică de ministrul justiției, Tudorel Toader. Danileț l-a făcut praf pe ministru, pe care îl consideră mai slab decât un student de anul trei la Drept.

”<Ar trebui să nu mai avem nevinovați arestați, trimiși în judecată, eventual urmăriți penal și, de asemenea, să nu mai avem vinovați care să fie neurmăriți penal> – pentru o asemenea afirmație un student în anul trei la Drept ar pica imediat examenul de procedură penală.
Astfel: orice arestat este nevinovat, căci motivele de arestare preventivă sunt altele decât cele de condamnare; orice trimis în judecată este nevinovat până la sfârșitul procesului; întotdeauna vor fi vinovați netrimiși in judecată, cât timp exista cazuri neraportate sau care nu pot fi probate.
In fine, afirmația de mai sus este cu atât mai gravă cu cât ea este făcută în plina procedura de selectare a unui procuror șef: asta pentru că vinovăția o stabilește un judecător, întotdeauna și în orice stat, nicidecum un procuror”, spune Cristian Danileț.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.