Surpriză în Spania - Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, îşi lansează un nou partid, cu bătaie în Belgia secesionită. Ce legătură are cu România…
Externe Politic Ultima Ora

Surpriză în Spania – Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, îşi lansează un nou partid, cu bătaie în Belgia secesionită. Ce legătură are cu România…

La un an după ce a organizat un referendum privind independenţa Cataloniei, fostul lider catalan, Carles Puigdemont, a lansat un nou partid sâmbătă, ca parte a eforturilor de a mobiliza separatiştii din Belgia, scrie The Guardian, conform news.ro. Ce treabă are Carles Puigdemont cu Belgia? Are! Are o legătură și cu România. Să vedem cum…

PuigdemontPuigdemont

Surpriză în Spania - Fostul lider catalan, Carles Puigdemont, îşi lansează un nou partid, cu bătaie în Belgia secesionită. Ce legătură are cu România…

Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armata Mircea Chelaru a anuntat o conferinta de presa ad-hoc, seara tarziu. El a declarat, spre uluirea asistentei, ca structuri de tip mafiot incearca sa destabilizeze Romania si sa enclavizeze sudul Olteniei. Adica sa constituie o veritabila ‘Republica a Olteniei’.

Generalul nu a dat alte amanunte. La cateva ore, in replica, a venit raspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Muresan, care a spus ca ‘se poate vorbi de elemente de crima organizata, generate de nivelul scazut de trai, de saracie. Este vorba despre recuperatori, traficanti de droguri si cei implicati in fenomenul prostitutiei. Daca nu tinem sub control fenomenul, in timp, e posibil sa devina un pericol.’

A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru si-a dat demisia din functia de sef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba?
In 1992, William B. Wood, geograf sef al Departamentului de Stat american (acum ambasador SUA in Afganistan), dadea publicitatii o harta cu noile granite ale statelor Europei, granite care ar fi trebuit modificate in virtutea intereselor strategice de dupa caderea blocului comunist.

Pe scurt, se preconiza ca: Scotia devine independenta; o parte a Irlandei de Nord se uneste cu Republica Irlanda; Bretania se desprinde de Franta; Tara Bascilor si Catalunia se desprind de Spania; Italia se divide in zona de nord si zona de sud; Belgia se divide in Flandra si Wallonia; Cehoslovacia se rupe in doua; Kaliningrad va fi o zona autonoma in cadrul Rusiei; Kosovo se alipeste Albaniei; Transilvania devine parte a Ungariei; actualele judete Dolj, Caras-Severin si Timis se desprind de Romania si devin o tara a tiganilor; partea vestica a Basarabiei revine Romaniei; partea estica a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devine zona autonoma ‘Dniester’ in cadrul Ucrainei. Publicatia franceza ‘Levenement de Jeudi’ arata harta mai sus  mentionata in octombrie 1992. Peste Romania de sud-vest scrie ‘Tigani’.

Unele lucruri s-au întâmplat, altele urmează să se întâmple. Aceasat este legatura lui Carles Puigdemont cu Romania, din pacate.

”Cum ati aflat? Da, este adevarat, la vremea respectiva (octombrie 2000) aveam informatii precise despre enclavizarea sudului Olteniei, si nu numai, de comunitati compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potentiali agresori.

Tocmai in acest sens am convocat acea conferinta de presa, pentru a descuraja, pentru a atrage atentia acelor structuri ca se stie despre ele si ca exista modalitati de anihilare a lor. Demisia mea a fost legata de acea declaratie. Regret ca am avut dreptate. Fenomenul enclavizarii e real. Oltenia urma sa se desprinda oficial de Romania in decembrie 2000, iar Strehaia urma sa devina capitala enclavei. Nu s-a renuntat la acest plan.

In Romania s-au facut si se fac greseli politice ce intra in categoria erorilor istorice care, tare ma tem, nu se vor putea spala decat cu sange”, a declarat generalul Mircea Chelaru.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.