Șoc în Basarabia: Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidat
Externe Ultima Ora

Șoc în Basarabia: Alegerile pentru primăria Chişinăului au fost invalidate

Alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Astfel, mandatul lui Andrei Năstase, primarul pro-occidental, este anulat. Acesta anunţă că va contesta decizia instanţei, potrivit agora.md.

Instanța a refuzat marți să valideze mandatul de primar al lui Andrei Năstase, ales primar al Chișinăului în urmă cu două săptămâni, transmite Radio Chișinău. Decizia, fără precedent, a fost luată de magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Andrei Năstase a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel. El califică decizia drept una arbitrară, cu încălcarea flagrantă a legii. Năstase roagă cetățenii să se pregătească de proteste de mare amploare, în mod civilizat, fără a încălca legea.

„Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți – să nu facem absolut nimic în această seară”, a declarat primarul ales Andrei Năstase.

„O decizie arbitrară, încălcare a legii. Nimic nu recomandă această decizie. Asta s-a vrut, s-a tărăgănat. Atât a trebuit, două ore jumatate ca judecatoarea să ajungă la o concluzie vădit eronată. Plahotniuc este acel care a comandat această hotărâre. În această țară exista un individ care se teme să-și piardă libertatea”, a adăugat acesta.

Năstase a fost candidatul opoziției unite.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii