Rusia: Aleksei Navalnîi cere continuarea anchetei în cazul asasinării lui Boris Nemțov 1
Rusia: Aleksei Navalnîi cere continuarea anchetei în cazul asasinării lui Boris Nemțov
Externe Ultima Ora

Rusia: Aleksei Navalnîi cere continuarea anchetei în cazul asasinării lui Boris Nemțov

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a cerut sâmbătă, în faţa clădirii unde a locuit Boris Nemţov, liderul opoziţiei ruse asasinat în urmă cu trei ani lângă Kremlin, ca ‘cei care au organizat acest asasinat să fie traşi la răspundere’, relatează AFP.

O placă memorială a fost inaugurată vineri pe faţada imobilului din Moscova în care a locuit Nemţov, în prezenţa Kseniei Sobciak, jurnalistă de televiziune apropiată opoziţiei liberale şi candidată la alegerile prezidenţiale din 18 martie. Aleksei Navalnîi nu a fost prezent vineri la eveniment.

‘Nu am nevoie de o placă (memorială), am nevoie ca cei care l-au ucis să fie traşi la răspundere. Ca cei care au organizat această crimă să fie aduşi în faţa justiţiei’, a declarat el sâmbătă în faţa clădirii în care a locuit Nemţov, în prezenţa a circa 150 de persoane, arat[ Agerpres.

Principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu a fost lăsat să participe la alegeri, din cauza unei condamnări penale, denunţată de el ca fiind fabricată de putere. Navalnîi a lansat un apel la boicotarea alegerilor şi face demersuri pentru ca simpatizanţii săi să poată acţiona ca observatori la scrutinul de duminică.

‘Boris Nemţov a făcut multe pentru ca ţara noastră să aibă aliaţi… Însă rezultatul conducerii lui Putin este că suntem în conflict cu întreaga planetă, că am început un război cu vecinii noştri. Este o ruşine pentru ţara noastră’, a declarat sâmbătă Ilia Iachine, o altă figură a opoziţiei ruse şi un aliat a lui Boris Nemţov.

La sfârşitul lunii februarie, câteva mii de persoane au mers la Moscova pentru a-i aduce un omagiu lui Nemţov, purtând pancarte cu mesajele ‘Nu mă tem’ şi ‘Ne vom aminti, nu vom ierta’

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.