Meteorologii americani ANUNȚĂ că Florence va deveni un ciclon extratropical
ciclonul Mekunu
Externe Ultima Ora

Oman se află sub puterea ciclonului Mekunu; o fetiță a murit

O fetiţă a murit în sudul Omanului după ce a fost luată pe sus de vântul provocat de ciclonul Mekunu şi propulsată într-un zid, a anunţat poliţia vineri seară, relatează DPA.

Fetiţa de 12 ani a fost propulsată într-un zid în timp ce se afla la locuinţa sa din oraşul Salalah, în provincia de coastă Dhofar, la circa 1.000 km sud-vest de capitala Muscat, a anunţat pe Twitter poliţia regală din Oman.

Poliţia le-a cerut oamenilor să dea dovadă de cea mai mare „grijă şi vigilenţă” şi să rămână în case până când furtuna de categoria a doua va scădea în intensitate.

Autoritatea publică pentru apărare civilă din Oman a dat publicităţii un comunicat vineri seară, în care anunţa că a salvat 19 persoane blocate de inundaţiile provocate de ciclon.

Ciclonul Mekunu a ajuns deasupra Omanului în jurul miezului nopţii, la circa 40 km sud-vest de Salalah, potrivit AccuWeather.

Joi a fost declarată stare de urgenţă pe insula Socotra – o insulă dintre Peninsula Arabă şi Cornul Africii – după ce furtuna a provocat inundaţii în mai multe sate şi cel puţin 40 de oameni au fost daţi dispăruţi, au anunţat oficiali guvernamentali.

Cel de al doilea aeroport ca mărime din Oman va rămâne închis sâmbătă, au anunţat autorităţile naţionale.

Aeroportul din Salalah a fost iniţial închis joi la miezul nopţii din cauza furtunii foarte puternice, care a lovit deja Yemenul vecin.

Ciclonul este însoţit de vânturi cu viteze de până la 144 km pe oră, informează Times of Oman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.