Înainte de moarte, Avicii a donat milioane de euro sărmanilor
Avicii
Externe Ultima Ora

Înainte de moarte, Avicii a donat milioane de euro sărmanilor

În mai multe interviuri, DJ Avicii a declarat că pentru el nu câştigurile materiale sunt importante, ci muzica pe care o produce, iar acest lucru l-a demonstrat, mai ales în ultimii ani de viaţă, prin donaţiile extrem de generoase pe care le-a făcut pentru cei încercaţi.

Potrivit express.co.uk, DJ Avicii ar fi donat toţi banii câştigaţi în urma turneului său din SUA din 2012 organizaţiei americane Fooding America. Artistul ar fi încasat atunci aproximativ 85 de milioane de dolari.

Un an mai târziu, DJ Avicii a donat un milion de euro organizaţiei suedeze Radiohjälpen, iar după moartea sa, secretarul general al organizaţiei, Anna Hedenmo, a mulţumit public, printr-un anunţ pe Twitter, pentru sprijinul primit.

Avicii, al cărui nume era Tim Bergling, a fost găsit mort vinerea trecută în Muscat din Oman.

Înainte de a fi publicată oficial cauza morţii, părinţii lui au povestit că Tim nu a fost făcut pentru „maşinăriile” la care ajunsese.

„Dragul nostru Tim a fost un căutător, un suflet artistic fragil, care purta răspunsuri la mari întrebări existenţiale. Un perfectionist supraperformant care a călătorit şi a muncit din greu într-un ritm care l-a condus la un stres extrem”, scrie familia în scrisoarea sfâşietoare după dispariţia Dj-ul de doar 28 de ani.

„Când a oprit turneul, a vrut să găsească un echilibru în viaţă, pentru a se simţi bine şi a putea să facă ceea ce iubeşte cel mai mult – muzica”.

„S-a luptat cu adevărat cu gândurile despre semnificaţie, viaţă, fericire. Acum nu mai putea continua. El voia pacea.

„Tim nu a fost făcut pentru maşinăria la care a ajuns, era un tip sensibil care şi-a iubit fanii, dar a evitat lumina reflectoarelor”, se arată în declaraţie.

„Tim, vei fi iubit şi ne vei lipsi. Te vom purta mereu în amintirea noastră pentru ceea ce ai fost şi ai făcut pentru muzică”

„Te iubim, familia”.

Scrisoarea vine în completarea controverselor care au apărut în spaţiul public şi pe reţelele sociale legate de problemele de sănătate şi stilul de viaţă al vedetei muzicii electronice.

Presa a vehiculat această variantă a sinuciderii, în condiţiile în care nu s-a stabilit cauza morţii lui Avicii şi nici circumstanţele în care s-a petrecut.

DJ-ul suedez Avicii a murit vineri, 20 aprilie 2018, la vârsta de 28 de ani. Artistul suferea de pancreatită acută şi avea probleme legate de consumul de alcool.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.