Hotelul unde se întâlnesc Trump și Kim se află pe insula Sentosa din Singapore
Externe Ultima Ora

Hotelul unde se întâlnesc Trump și Kim se află pe insula Sentosa din Singapore

Trump și Kim se vor întâlni, pentru prima dată, la hotelul Capella, situat pe insula Sentosa din Singapore. “Mulțumim marilor gazde din Singapore pentru ospitalitatea lor”, a scris Sanders.

Cu o zi înainte, Casa Albă anunţase că întâlnirea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, va avea loc în Singapore pe 12 iunie, la ora locală 09.00 (n. red. – 01.00 GMT, 04.00 ora României). Inițial, Donald Trump a spus că summitul cu Kim Jong-Un nu va mai avea loc.

Dar, cu toate acestea, sancţiunile Washingtonului împotriva regimului de la Phenian rămân în vigoare. “Politica noastră nu s-a schimbat şi nu vom înceta presiunea, până nu observăm denuclearizarea”, preciza Sanders, luni, 4 iunie.

Acest summit este destinat să iniţieze un proces de pace între cele două Corei, pe de o parte, şi între Coreea de Nord şi SUA, pe de altă parte.

Delegațiile din SUA și Coreea de Nord s-au întâlnit de patru ori săptămâna trecută, la hotelul Capella, pentru a pune la punct detaliile logistice ale întâlnirii, stabilind astfel locul potrivit pentru summit. O delegație a SUA a călătorit chiar în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump-Kim.

Oficialii americani și nord-coreeni au considerat alte câteva hoteluri din Singapore drept potențiale locații pentru summit, care va fi prima întâlnire dintre liderul american și cel nord-coreean, dar au ales Capella, un hotel de cinci stele de pe insula Sentosa, care are și terenuri de golf, dar și un parc tematic.

Oficialii americani, conduși de Joe Hagin, au negociat cu o delegație nord-coreeană, săptămâna trecută, pentru a determina locul și ora pentru summit, securitatea fiind o preocupare principală pentru nord-coreeni, în timpul discuțiilor, potrivit surselor CNN.

Reuniunile s-au desfășurat adesea într-un ritm dificil. Oficialii nord-coreeni sunt “sensibili la a fi dictați”, a spus o sursă apropiată discuțiilor, iar echipa condusă de Hagin a făcut eforturi să prezinte idei pentru summit într-un mod colaborativ.

De asemenea, oficialii nord-coreeni din Singapore au fost nevoiți să ceară acordul pentru aproape toate detaliile, superiorilor lor de la Phenian, ceea ce a condus la întârzieri de una sau două zile, înainte de a ajunge la un acord asupra detaliilor logistice minore, a mai precizat sursa citată.

Interesant e că cei care au câștigat Nobelul pentru Pace în 2017 vor să plătească factura summitului Trump-Kim.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.