Peste 80 la sută dintre români au făcut cel puțin o donație în ultimii 2 ani
Externe

Finanțele au împrumutat joi 320 milioane lei, față de 600 milioane lei vizați

 Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a organizat joi două licitații pentru vânzarea de titluri de stat – una reușită iar alta ratată. Prima a avut o valoare în prospect de 200 de milioane de lei, cu 30 de milioane de lei la sesiunea suplimentară, iar a doua de 400 de milioane de lei, scrie mediafax.ro

MFP a vândut, joi, titluri de stat, reprezentând obligaţiuni de stat tip benchmark, în valoare de 320 de milioane de lei, cu 60% mai mult decât emisiunea din prospect, la o dobândă de 4,29%.

Din acest total, băncile au făcut oferte de 270 de milioane de lei doar în nume propriu, iar cele necompetitive au fost de 50 de milioane de lei.

Valoarea totală a cererii a fost de 730,2 milioane de lei, de 3,65 ori mai mult decât suma din prospect, din partea a șapte dealeri primari care au transmis oferte de cumpărare.

În schimb, la titlurile de stat certificate de trezorerie cu discont, Finanțele au respins „în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al randamentului”.

Valoarea totală a acestei emisiuni a fost de 400 de milioane de lei, dar volumul cererii din partea celor șapte dealeri primari a fost de aproape 337 de milioane de lei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.