ALERTĂ. Avion militar s-a prăbușit. Nu se știe numărul victimelor
Catastrofă în Iran: avion prăbușit cu peste 60 de personae la bord
Externe Ultima Ora

Catastrofă în Iran: avion prăbușit cu peste 60 de persoane la bord

Un avion de linie iranian asigurând o legătură internă s-a prăbuşit duminică dimineaţă în sud-vestul Iranului cu peste 60 de pasageri la bord, potrivit mass-media iraniene.

Avionul, care asigura legătura între Teheran şi oraşul Yasuj (sud-vest), „s-a prăbuşit în regiunea Samirom”, o zonă muntoasă aflată la aproximativ 480 km sud de Teheran, „şi toate serviciile de urgenţă sunt în alertă”, au anunţat agenţiile de presă Isna şi Fars, citându-l pe Pirhossein Koolovand, şeful serviciului naţional de urgenţă, arată AFP.

Avionul transporta între 50 și 60 de persoane, potrivit agenției Fars News.

Însă Aladin Borujerdi, șeful comisiei parlamentare de securitate națională și de politică externă a declarant că: ”O aeronavă ATR de la Aseman Airlines cu 60 de pasageri și aproximativ șase echipaj a dispărut de la radar în această dimineață „, arată ISNA.

În decursul deceniilor de sancțiuni internaționale, flota aviatică comercială a Iranului a îmbătrânit, iar accidentele aviatice au avut loc în mod regulat în ultimii ani.

În urma înțelegerii nucleare cu puterile mondiale, din 2015, Iranul a semnat acorduri atât cu Airbus, cât și cu Boeing, pentru a cumpăra zeci de avioane de pasageri.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.