ULTIMA ORĂ. Ministrul Fifor a făcut un anunț îngrijorător: Rusia amenință România cu o agresivitate din ce în ce mai mare
Externe Ultima Ora

ALERTĂ. Avionae de luptă rusești au intrat în Coreea de Sud

Ministerul Apărării sud-coreean a declarat că Park Chul-kyun, directorul general adjunct pentru politică internaţională în minister, l-a convocat pe Andrei Falileev, ataşatul militar al Rusiei în Coreea de Sud. Coreea protestează astfel împotriva intrării neautorizate a unor avioane militare ruseşti în zona de identificare pentru apărare aeriană a ţării (KADIZ), vineri, scrie agerpres.ro.

„Intrarea în KADIZ a avioanelor militare ruseşti nu va contribui la eforturile de stabilizare a Peninsulei Coreea, precum şi a nord-estului Asiei”, i-a declarat Park lui Falileev, potrivit ministerului. „Deoarece există şi o posibilitate de coliziune în aer, cerem Rusiei să recunoască gravitatea acestei probleme şi să caute măsuri pentru prevenirea unor astfel de incidente”, a adăugat el.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean a anunţat că directorul său general pentru afaceri europene, Jung Ki-hong, l-a convocat pe Maksim Volkov, „numărul doi” în Ambasada Rusiei în Coreea de Sud, exprimându-şi regretul faţă de încălcarea KADIZ.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.