34,2 de milioane de euro pentru 3 proiecte ale municipiului Oradea. Ce se pregătește Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat, joi, trei proiecte de mobilitate urbană, care vizează centrul oraşului, în valoare totală de 34,2 de milioane de euro, care urmează să fie depuse spre finanţare din fonduri europene.
Economic Ultima Ora

Oradea, campioană națională la fonduri europene! În 2017 a atras 14.3 milioane de euro

Primăria Oradea  este campioană absolută la atragerea de fonduri europene. În 2017, a atras 14,3 milioane euro din fonduri comunitare, reprezentând 86% din suma netă de 16,7 milioane euro încasată în total de cele 41 de primării reşedinţă de judeţ, inclusiv Capitala.

Datele apar în ebihoreanul.ro și provin de la Direcţia pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Bugetare Locale.

Oradea este urmată la mare distanţă de Giurgiu cu 8,82 milioane euro, Constanţa (0,80 milioane euro), Alba Iulia (0,55 milioane euro) şi Baia Mare (0,51 milioane euro).

Conform datelor Direcţiei pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale, administraţiile care înregistrează cel mai mic grad de absorbţie a fondurilor europene sunt în acelaşi timp şi cele care gestionează cele mai sărace judeţe mulţumindu-se cu subvenţiile alocate de la bugetul central.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.