HP lansează OMEN 16 - cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători 9
Economic Ultima Ora

HP lansează OMEN 16 – cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători

HP Inc. a prezentat cele mai noi echipamente hardware și software de gaming, printre care laptopul OMEN 16 cu inovații la sistemul de răcire, Victus 15 – un laptop accesibil, dar și o serie de actualizări pentru OMEN Gaming Hub pentru a permite experiențe spectaculoase de gaming pentru toți.

Gamingul continuă să fie o activitate din ce în ce mai răspândită în toată lumea. Anul trecut, 76% din populația SUA s-a jucat în medie 16,5 ore pe săptămână, o creștere de 3,8 ore față de 2019. Cheltuielile totale ale consumatorilor pentru hardware și accesorii pentru jocuri pe PC au crescut cu 62% față de 2019.

„Pe măsură ce oamenii continuă să petreacă tot mai mult timp cu jocurile video, își doresc hardware și software care să le permită să se joace mai mult timp și care să le ofere o experiență imersivă”, a precizat Josephine Tan, Global Head și General Manager Consumer PCs la HP Inc. „Aceste noi produse adăugate în ecosistemul de gaming HP le oferă jucătorilor de toate nivelurile instrumentele de care au nevoie pentru a-și dezvolta pasiunea.”

HP lansează OMEN 16 - cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători 10

Noile produse din ecosistemul OMEN oferă gamerilor experiențe dincolo de așteptări.

Sistem termic modernizat:  Îmbunătățirile constau în adăugarea unei noi conducte de căldură, a cincea, și a unei noi fante de aerisire, a patra, contribuind la o reducere suplimentară de -3% a temperaturii plăcii grafice și de -14% pentru SSD-ul inferior. În același timp, laptopul este cu 5% mai silențios comparativ cu generația trecută, astfel încât jucătorii să se poată relaxa și să rămână complet concentrați la jocurile preferate.

HP lansează OMEN 16 - cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători 11

Procesoare performante: Accesând un senzor IR încorporat, OMEN Dynamic Power poate detecta cu precizie, în timp real, capacitatea procesorului și a plăcii grafice și poate împărți dinamic puterea între cele două.

Acest lucru creează spațiu suplimentar și optimizează rata FPS în joc în funcție de activitate, pentru a permite cea mai bună experiență posibilă. Această tehnologie a contribuit la o creștere de până la 18% a performanței în 3D Mark Time Spy  și la o creștere de până la 36% a performanței procesorului 10 față de modelul de anul trecut.

Performanță absolută: Grafica uimitoare dă viață celor mai noi jocuri cu până la NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 Ti și cele mai recente tehnologii MAX Q sau AMD Ryzen™ RX 6650M. Trecerea de la un nivel la altul e mai rapidă ca niciodată cu procesor până la seria Intel® Core™ i9-12900H[vi] sau cu procesoarele mobile AMD Ryzen™ 9 6900HX[vii]. Blocajele de memorie sunt evitate, având până la 32GB DDR5 4800 MHz, iar accesul rapid la fișierele vitale e posibil cu SSD până la 2TB PCIe Gen4x4.

HP lansează OMEN 16 - cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători 12

Experiență vizuală imersivă: Imaginile curg pe monitorul cu tehnologie IPS cu cristale lichide până la QHD 165Hz, cu timp de răspuns de 3ms și 100% sRGB.

Lumina albastră este redusă, iar afișajul are certificare Eyesafe® TÜVRheinlan și un senzor de luminozitate automată care protejează ochii. Tastatura dispune de iluminare RGB odată cu integrarea OMEN Gaming Hub Light Studio.

Victus oferă gamerilor o experiență de joc superioară și, în același timp, accesibilă, bazată pe ADN-ul OMEN. Fratele mai mic al OMEN, Victus își propune să ajute pe oricine să afle ce tip de gamer este.

Al doilea model al gamei, Victus 15 dispune de trei opțiuni de culoare: argintiu, albastru și alb ceramic, toate versiunile având o tastatură standard iluminată, imprimată cu fontul cunoscut al dispozitivelor OMEN. Dotat cu procesoare și plăci grafice remarcabile, noul model permite multiple acțiuni, de la gaming și navigare, la editare și multe altele. Dispune de caracteristici care includ:

Putere compactă: Display-ul de 15 inch oferă opțiuni de până la FHD 144 Hz, lumină albastră redusă Eyesafe®14 și o diagonală de 15 inch. Imaginile se încarcă rapid alimentate de placa grafică de până la NVIDIA® GeForce® RTX™ 3050 Ti cu AMD Radeon RX 6500M. Viteză, cu opțiuni de procesor până la Intel® Core™ i7-12700H10 sau procesoare mobile AMD Ryzen™ 7 5800H11 cu până la 16 GB memorie DDR4-3200 MHz.

Răcoare la interior: Gurile de aerisire largi din spate cresc eficiența termică, care este susținută de un flux de aer în patru direcții și un design cu două conducte de căldură. Cu un singur SSD de până la Gen4 1TB PCIe7, gamingul și alte activități sunt rapide și simple.

OMEN 16 și Victus 15 sunt livrate cu OMEN Gaming Hub preinstalat pentru a beneficia de funcții precum Performance Mode, Network Booster și System Vitals, care ajută jocurile să ruleze la putere maximă.

Noua funcție Optimizer face un pas mai departe și permite eliberarea resurselor sistemului și ajustarea la nivel scăzut a setărilor sistemului de operare pentru a maximiza rata FPS (frames per second), indiferent dacă PC-ul este OMEN sau Victus. În plus, accesul la alte funcții, precum: Gallery, Rewards, Oasis Live și OMEN Light Studio cu suport pentru lumini Twinkly, crește nivelul experienței de joc.

PREȚURI ȘI DISPONIBILITATE

  • OMEN 16.1 este așteptat să fie disponibil în această vară prin intermediul HP.com și la Best Buy la un preț de pornire de 1199,99 dolari pe HP.com.
  • Victus 15.6 este așteptat să fie disponibil în această vară prin intermediul HP.com și al altor retaileri la un preț de pornire de 799,99 dolari pe HP.com.

HP lansează OMEN 16 - cel mai avansat laptop de gaming la capitolul sistem de răcire, dar și primul laptop Victus 15 pentru gameri începători 13

Despre HP

HP Inc. este o companie de tehnologie care consideră că o idee bine conturată are puterea să schimbe lumea. Portofoliul său de produse și servicii – sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D – transformă aceste idei în realitate. Vizitează www.hp.ro.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.