EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 116,5 milioane lei la semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetată pentru anul 2021 1
Economic Ultima Ora

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 116,5 milioane lei la semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetată pentru anul 2021

EVERGENT Investments a raportat un rezultat net de 116,5 milioane de lei la semestrul I, cu 58% mai mare față de valoarea bugetata pentru anul 2021. Rezultatul net este compus din profitul net de 48,9 milioane lei, de 3 ori mai mare față de valoarea bugetată și câștigul net din vânzarea activelor financiare în valoare de 67,6 milioane lei.

Valoarea totală a activelor EVERGENT Investments este de 2,4 miliarde lei și capitalizarea de 1,34 miliarde lei.

Nivelul investițiilor în valori mobiliare a atins 59 milioane de lei, astfel compania continuă strategia de creștere a performanței portofoliului listat.

“Performanța financiară de 116,5 milioane lei înregistrată în primul semestru al anului 2021 evidențiază forța companiei noastre și capacitatea modelului nostru de business de a genera valoare.

Depășirea cu 58% a valorii bugetate este rezultatul strategiei investiționale performante demonstrând evoluția companiei. Continuăm să administrăm activ portofoliul listat și să creștem valoarea investițiilor de tip private equity care au efect de antrenare a randamentului capitalului pe termen lung.

Ne menținem angajamentul de a fi transparenți în privința activității respectând regulile de bune practici ale guvernanței corporative. Ne aliniem principiilor ESG, un proces complex aflat în derulare, pentru a oferi valoare în mod responsabil acționarilor și întregii comunități”, a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments, compania de investiții financiare cu o experiență de peste 30 de ani în piața românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunității din care face parte.

Prin aplicarea unei strategii bine articulate și responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunități investiționale, atât în piața de capital, cât și prin proiecte de private equity.

EVERGENT Investments este un Fond de Investitii Alternative (FIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 101/25.06.2021, și o companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul EVER. Compania deține un portofoliu de active evaluat la 2,4 miliarde lei.

Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală de 66,8%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 8,6%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 45,1%, energetic 11,4%, industria prelucratoare 7,3% și imobiliare 6%. www.evergent.ro.

EVERGENT Investments are 37 angajați la nivel național, iar la nivel de Grup 185 de angajați. Conducerea executivă este formată din dl. Claudiu DOROȘ în calitate de Presedinte Director general și dl. Cătălin IANCU în calitate de Director general adjunct.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.