Caz unic în România. În această localitate nu s-au mărit de 22 ani taxele și impozitele. FOTO 1
Breaking News Economic Social Ultima Ora

Caz unic în România. În această localitate nu s-au mărit de 22 ani taxele și impozitele. FOTO

Primăria comunei Lunca Ilvei din județul Bistrița-Năsăud nu a majorat taxele și impozitele pentru case și terenuri de 22 de ani, ultima majorare având loc în 1998. Primarul susține că decizia a fost luată pentru a nu-i împovăra pe localnici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Într-o comună din Bistrița-Năsăud, taxele și impozitele plătite de localnici nu au fost majorate în ultimii 22 de ani, ci doar indexate cu rata inflației, așa cum prevede legea.

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupșan, spune că nu a vrut să îi împovăreze pe localnici cu impozite și taxe mai mari.

„Taxele și impozitele locale pe care oamenii le plătesc pentru terenuri și case nu au mai fost majorate din 1998. Acestea au fost doar indexate cu rata inflației pentru că nu am vrut să îi împovărăm pe oameni. Am reușit să atragem fonduri europene care au crescut calitatea vieții în comună, avem și agenți economici activi care contribuie semnificativ la bugetul comunei noastre și ne descurcăm și fără a le crește oamenilor taxele și impozitele pe care le plătesc. Am reușit chiar să subvenționăm cu 40% și lucrarea de cadastru general a comunei, suntem prima comună din România care are cadastru general”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Flaviu Lupșan.

 

Comuna Lunca Ilvei este una dintre cele mai dezvoltate din județul Bistrița-Năsăud, aici avându-și sediul mai multe companii mari, care se ocupă cu activități forestiere sau de construcții.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii