Români, vi se pregătește ceva! Servicii temporare de specialitate prin intermediul caravanelor medicale! 3
#coronavirus

Români, vi se pregătește ceva! Servicii temporare de specialitate prin intermediul caravanelor medicale!

„Servicii medicale temporare de specialitate prin intermediul caravanelor medicale”

Am votat, în ultima ședința online de plen a Camerei Deputaților, propunerea legislativă privind completarea art.135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Actul normativ prevede prezența medicilor specialiști în cazul organizării de activități temporare de tip caravană medicală în zone cu acoperire deficitară cu servicii medicale. În acest caz, caravana medicală se poate desfășura cu notificarea Direcției de sănătate publică a județului, în clădiri care posedă autorizație sanitară de funcționare sau în corturi medicale special amenajate.Mai ales în actualul context al crizei naționale a coronavirusului, consider că impulsionarea acestor caravane medicale este extrem de importantă, iar prezența unor medici specialiști în zone fără activități medico-sanitare va contribui la reducerea riscului de răspândire comunitară a COVID-19.

Români, vi se pregătește ceva! Servicii temporare de specialitate prin intermediul caravanelor medicale! 4

Caravanele medicale se vor organiza de echipe multidisciplinare de medici specialiști, care vor acorda consultații gratuite și vor evalua starea de sănătate a populației, în special în zonele izolate sau unde accesul pacienților la servicii medicale se face anevoios. Investigațiile medicale ale persoanelor din zonele cu acces limitat la serviciile medico-sanitare se vor desfășura în clădiri care dețin autorizație sanitară de funcționare sau în corturi special amenajate, iar pacienții vor primi ulterior scrisori medicale cu diagnostic și recomandări terapeutice.În special în zonele rurale defavorizate, este mare nevoie de prezența personalului medical, deoarece peste 500 de localități din România nu dispun în prezent de serviciile unui medic de familie.

De asemenea, numărul medicilor și a asistenților medicali este mult mai scăzut în țara noastră comparativ cu media din Uniunea Europeană. În calitate de membru al Comisiei pentru sănătate și familie, salut cu bucurie adoptarea acestei legi în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, cu speranța că președintele o va promulga în regim de urgență.

Deputat PSD Dâmbovița,Georgeta-Carmen Holban

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.